Η δικαιολογία που πρόβαλλε ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να «σβήσει» από τη μνήμη μας ότι αποκαλούσε «Ακενοτούμπο» τον Αντετοκούνμπο στερείται πειστικών επιχειρημάτων.
Και δεν πρόκειται να σταθώ στα όσα έχει παρουσιαστεί να πρεσβεύει εδώ και χρόνια ο κ.Γεωργιάδης. Δικό του θέμα είναι… Αλλά και δικό μου ή δικό μας να του ασκούμε κριτική και φυσικά να έχουμε τη γνώμη μας για τα λεγόμενά του.
Ο κ.Γεωργιάδης δεν έκανε κανένα σαρδάμ όπως υποστήριξε σε (μια ακόμα) παρουσία του σε τηλεοπτικό κανάλι. Έτσι κι αλλιώς ένας άνθρωπος που βγαίνει στην τηλεόραση πιο συχνά κι από τους δημοσιογράφους είναι πάντα καλά προετοιμασμένος. Αλλά θα τα δούμε αυτά.
Στον ΑΝΤ1 λοιπόν όπου καταγράφηκε η τελευταία guest παρουσία του κ.Γεωργιάδη και σε σχετική ερώτηση για το αν πρέπει να ζητήσει «συγγνώμη» από τον Γιάννη που κάποτε τον είχε αποκαλέσει «Ακενοτούμπο», απάντησε τα εξής:
«Να ζητήσω συγγνώμη που έκανα σαρδάμ; Τώρα μιλάτε σοβαρά; Από την πρώτη μέρα είπα ότι έκανα σαρδάμ. Δεν έχετε κάνει εσείς σαρδάμ στη ζωή σας; Συγγνώμη πρέπει να μου ζητήσουν όλοι αυτοί, και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με βρίζουν εδώ και δύο χρόνια για ένα σαρδάμ, που το είπα στην ίδια εκπομπή συγγνώμη που έκανα σαρδάμ. Για να τελειώνουμε, αλλά τέτοιοι είστε, όχι εσείς προσωπικά, οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Φαρισαίοι, υποκριτές και ψεύτες. Λες και δεν έχει κάνει σαρδάμ ο Τσίπρας στη ζωή του και κάνει κριτική στο δικό μου το σαρδάμ».
Επειδή λοιπόν ο κ.Γεωργιάδης έχει μια ευαισθησία με την ελληνική γλώσσα (και μπράβο του) σίγουρα θα γνωρίζει τον ορισμό του «σαρδάμ»:
Ορίζεται λοιπόν ως εξής: «Η λανθασμένη εκφορά λέξεων από έναν ομιλητή, κατά την οποία προφέρει λέξεις που δεν υπάρχουν -δημιουργώντας τις συνήθως από αναγραμματισμό των λέξεων που θέλει να πει- ή χρησιμοποιεί άλλες αντ’ άλλων».
Να πέσει το βίντεο λοιπόν για να θυμηθούμε (μια ακόμα) τηλεοπτική εμφάνιση που είχε ο κ.Γεωργιάδης
Ο «Ακενοτούμπο» λοιπόν δεν ήταν προϊόν σαρδάμ. Τουλάχιστον δε μου φάνηκε έτσι εμένα και όπως ο κ.Γεωργιάδης υπερασπίζεται τη γνώμη του, έτσι μπορώ να κάνω κι εγώ με τη δική μου.
Δεν διέκρινα πουθενά να «μπερδεύτηκε» ο κ.Άδωνις. Αντιθέτως τον είδα να επαναλαμβάνει ΔΥΝΑΤΑ για δεύτερη και τρίτη φορά το «Ακενοτούμπο». Και όταν τον διόρθωσε ο κ.Παυλόπουλος με ένα ελαφρύ μειδίαμα, μας έκανε τη χάρη να το πει σωστά.
Οπότε η λέξη «σαρδάμ» είναι μάλλον ατυχής. Και ειδικά από έναν άνθρωπο που επαίρεται ότι γνωρίζει καλά το χειρισμό της ελληνικής γλώσσας.
Το συγκεκριμένο απόσπασμα φανερώνει είτε πρόθεση ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ του Αντετοκούνμπο. Είτε ΑΓΝΟΙΑ από πλευράς του κ.Γεωργιάδη. Πάντως «σαρδάμ» δηλαδή «μπέρδεμα της γλώσσας» δεν είναι.
Για να ξέρουμε τι λέμε, ειδικά όταν καμαρώνουμε για τα ελληνικά μας.
Και κάτι τελευταίο: Κύριε Γεωργιάδη, επιτρέψτε μου να σας πω ότι δε σας πίστεψα. Μπορώ, έτσι;
Όπως επίσης ότι η μεγαλύτερη πράξη ενός πολιτικού είναι η αναγνώριση του λάθους. Όχι να υποτιμούν (κατ’ εξακολούθηση) τη νοημοσύνη μας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΡΤ: Ας τα έγραφε στα γιαπωνέζικα, θα ήταν περισσότερο κατανοητή
Σωκράτης Γκιόλιας: Έντεκα χρόνια μετά, αναζητείται δικαίωση
Ο κ.Μητσοτάκης απέτυχε να πείσει τον κόσμο ότι ενδιαφέρεται για το καλό του.