ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Παναθηναϊκός και ο… ιός της πρεμιέρας!

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε ώστε να είναι εντός σχεδίου αλλά ακόμα- φυσιολογικά- απέχει αρκετά από το επίπεδο που θέλει να φτάσει
Ο Παναθηναϊκός και ο… ιός της πρεμιέρας!

Ας αρχίσουμε με τα… διαδικαστικά. Η Κανονική Περίοδος της Euroleague έχει βαθμοθηρικό χαρακτήρα. Και ο Παναθηναϊκός στον προγραμματισμό του έχει την λέξη W πλάι στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Ως εκ τούτου και μόνο απ’ αυτό, ο στόχος επετεύχθη

Στην διαδικασία αυτή κάθε ομάδα πρέπει να συνδυάζει δύο πράγματα: Αγωνιστική πρόοδο με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Οι πρωταθλητές δεν είχαν απώλειες κι έκαναν το αυτονόητο. Τι απομένει; Να δούμε την αγωνιστική βελτίωση, σταδικά. Και- πιστεύουμε- σταθερά.

Ο Παναθηναϊκός είχε προβληματική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο. Εκτός ρυθμού στην επίθεση, όταν δεν πήγαινε σε early offence δεν είχε άλλες απαντήσεις. Παράλληλα τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των Σέρβων προκαλούσαν ζημιά ενώ ο Γκιστ έκανε πάρτι απέναντι στον… αντικαταστάτη του (Τζέικομ Γουάιλι).

Παρότι… τιμώρησε (με 11 πόντους) τα λάθη του αντιπάλου, η διαφορά στο πρώτο μέρος ήταν μόλις στο +2: Σκορ 37-35. Και στην 3η περίοδο οι παίκτες του Πεδουλάκη πήγαν στην… πεπατημένη!

Χτύπησαν μέσα από τη ρακέτα, ειδικά με τα ποσταρίσματα του Τόμας. Στο διάστημα αυτό είχαν 10/13 δίποντα και 2/2 τρίποντα (στο πρώτο μέρος είχαν 1/8 τρίποντα) κι έφτασαν τη διαφορά στο +14.

Παρόλ’ αυτά οι Σέρβοι γύρισαν την διαφορά, πλησίασαν αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο.

Συμπερασματικά…

Παναθηναϊκός, προσωπικότητα, ποιότητα, βάθος

Ο Παναθηναϊκός πάτησε επάνω στην προσωπικότητα, στην ποιότητα και το βάθος, στοιχεία στα οποία σαφώς και υπερέχει του Ερυθρού Αστέρα ώστε να φτάσει στη νίκη.

Το υλικό δεν είναι κακό… Το αντίθετο. Υπάρχει βάθος που μάλιστα εξυπηρετεί πολυμορφικά σχήματα. Παράλληλα, με την παρουσία του (πολύ καλού) Ράις όταν ο Καλάθης παίρνει ανάσες δεν… σταυροκοπιέται ο κόσμος. Ισα- ίσα που η ομάδα μένει σε καλό επίπεδο.

Ο Τόμας συνεχίζει αυτό που έδειξε και στα φιλικά ότι έχει βελτιωθεί κατά 100% σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως στον τρόπο που εκμεταλεύεται τα προσόντα του αλλά και στην σκέψη του (καθαρά δουλειά του Πιτίνο).

Απ’ εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει να μπει όσο το δυνατό συντομότερα στο παιχνίδι ο Τζίμερ Φριντέτ. Και αυτό δεν μπορεί να το κάνει από μόνος του, αλλά να γίνει πιο… πλούσιο σε ιδέες το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Οπως επίσης, κατά την ταπεινή μας άποψη, ο Γουέσλι Τζόνσον δεν είναι… χαμάλης αλλά ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πιο αναβαθμισμένο ρόλο…

Υπάρχει βέβαια και μια ομάδα παικτών που ακόμα μαθαίνει… Οπως ο Μπράουν, ο Μπεντίλ (πήρε DNP) αλλά και ο Γουάιλι που προς το παρόν αλλού πατά (αμυντικά κι επιθετικά) κι αλλού βρίσκεται.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παναθηναϊκός και ο… ιός της πρεμιέρας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College