ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Παναθηναϊκός τώρα θέλει περισσότερο κυνισμό

Ο Παναθηναϊκός δε χρειάζεται μόνο μπράβο για την κατάθεση ψυχής στη Βαρκελώνη. Ίσα ίσα τώρα θέλει περισσότερο ρεαλισμό και κυνισμό
Ο Παναθηναϊκός τώρα θέλει περισσότερο κυνισμό

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Ο Παναθηναϊκός δε νίκησε, αλλά ηττήθηκε στην Βαρκελώνη. Το τελικό σκορ δεν ήταν θετικό. Όμως υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορείς να σημειώσεις.

Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός φάνηκε συνεπής στις δεσμεύσεις του καλοκαιριού: Μια ομάδα όπου κάθε παίκτης θα δίνει το 101% σε κάθε αγώνα. Θέμα αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας και σεβασμού. Αλλά και επιβίωσης σε μια πολύ σκληρή διοργάνωση.

Το πρώτο στοίχημα που έχει ο φετινός Παναθηναϊκός είναι να συσπειρώσει γύρω του τον κόσμο του. Προσοχή, όχι τους… πανηγυρτζήδες που ασχολούνται μόνο με τις νίκες, αλλά τον ΦΙΛΑΘΛΟ κόσμο του. Που αγαπάει την ομάδα και τη στηρίζει στη δυσκολότερη σεζόν των τελευταίων ετών.

Κι αυτό θα το πετύχει όταν καταθέτει ψυχή, προσπάθεια, δουλειά και υπερηφάνεια. Και θα μου επιτρέψετε να τονίσω ότι αυτή αποτυπώνεται στον πιο… ταπεινό παίκτη της ομάδας. Στον Λεωνίδα Κασελάκη… Σε ένα παιδί που ΕΠΡΕΠΕ να βάλει 3/3 βολές για να μη χαρακτηριστεί μοιραίος σε… αγώνα (αυτού) του Παναθηναϊκού σε μια έδρα που ακόμα και στις χρυσές εποχές κατηφόριζε επικίνδυνα. Έβαλε και τις τρεις ενώ πήγε στη γραμμή έχοντας προηγουμένως 0/2…

Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός φεύγει πικραμένος από μια έδρα όπου δεν του έδιναν καμία πιθανότητα να νικήσει. Και μάλιστα πόνταραν στη διαφορά με την οποία θα έχανε. Αυτό δε μπορείς παρά να το δεις ως πολύ καλό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούμε όμως να συζητήσουμε. Κι αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Διότι το πρόβλημα στη θέση του πλέι μέικερ εξακολουθεί να υφίσταται (χτύπησε και ο Σάικς). Ο Γουάιτ είναι εκτός τόπου και χρόνου και καταλαμβάνει θέση ξένου.

Η άλλη πλευρά

To ρόστερ δεν το λες πλούσιο ούτε σε ποιότητα ούτε σε ποσότητα. Ότι μπορούν και πρέπει να βγουν μπροστά κάποιοι παίκτες είναι δεδομένο. Ο Φόστερ θέλει να βγει και παλεύει στην πρώτη του χρονιά στην Euroleague να δείξει ότι ανήκει σ’ αυτό το επίπεδο. Ο Σαντ Ρος έδειξε πόσο σημαντικός είναι, ειδικά στην άμυνα. Ο Μήτογλου έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του στη διοργάνωση. Ίσως το δεύτερο καλύτερο μετά τους 25 πόντους και τα 16 ριμπάουντ στη νίκη του Παναθηναϊκού στη Μόσχα τον Ιανουάριο

Ο Νέντοβιτς είναι αυτό που περίμενες. Ένας εξαιρετικά προικισμένος παίκτης, που θα βάλει τρέλα, θα κάνει την υπερβολή, πολλές φορές θα υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του.

Όμως δε φτάνουν… Κι αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουν όλοι. Και να βγουν μπροστά.

Θα μου επιτρέψετε να βάλω μια ακόμα παράμετρο: Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα είναι από τους εύκολους! Ποιος θα κατηγορήσει τον Παναθηναϊκό αν ηττηθεί στο Παλάου Μπλαουγκράνα; Και ειδικά ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό, το φετινό.

Το ότι κόντραρε τη Μπαρτσελόνα στο σπίτι της δε σημαίνει ότι έγινε ομαδάρα. Ότι άλλαξε επίπεδο.

Και για να γίνουμε ακόμα πιο κυνικοί (διότι κυνισμό και ρεαλισμό θέλει ο φετινός Παναθηναϊκός) αν ΔΕ νικήσει τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα, ΚΑΝΕΙΣ δε θα θυμάται τι έγινε στη Βαρκελώνη. Και πόσο ηρωικά… έπεσε στην παράταση.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παναθηναϊκός τώρα θέλει περισσότερο κυνισμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College