ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Παπαγιάννης είναι περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να αξιοποιηθεί

Με τις επιλογές του Παναθηναϊκού την τελευταία διετία, ο Γιώργος Παπαγιάννης, ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Euroleague περισσότερο εκτίθεται παρά ενισχύεται. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Ο Παπαγιάννης είναι περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να αξιοποιηθεί

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ολοκλήρωσε τη σειρά των τελικών στην Basket League με μέσο όρο 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Να σπεύσουμε να συμπληρώσουμε ότι ο Παπαγιάννης, που σε 15 μέρες κλείνει τα 25 του χρόνια, αγωνίστηκε φέτος κατά μέσο όρο 27 λεπτά στο πρωτάθλημα και σε σύνολο 31 αγώνων. Στη σειρά των τελικών, η συμμετοχή του ξεπέρασε τα 32 λεπτά ανά αγώνα.

Σε αυτές τις τρεις αναμετρήσεις ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού πήρε συνολικά 23 προσπάθειες, κατά σαν 7 κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Και με αυτά (σε 32 λεπτά παρουσίας) είχε σχεδόν double-double όπως προαναφέραμε σε μέσο όρο.

Δεν έχει ακούσει λίγα ο Παπαγιάννης αν και δεν είναι αυτό το θέμα μας. Λες και «βιάστηκαν» αρκετοί να τον βγάλουν εκτός μπάσκετ όταν επέστρεψε από το NBA φορτώνοντάς του ουκ ολίγα «επιβαρυντικά στοιχεία». Η εξέλιξη των πραγμάτων περισσότερο δικαίωσε τον Παπαγιάννη που φέτος έγινε μέλος της καλύτερης δεκάδας στην Euroleague παρά τους «βιαστικούς».

Παρόλ’ αυτά ο Παπαγιάννης δείχνει σα να πρέπει να δώσει εξετάσεις για να «κερδίσει» την εμπιστοσύνη αρκετών δύσπιστών. Πάντως αν κρίνουμε από τις εκδηλώσεις του κόσμου στο ΟΑΚΑ, πολύ περισσότεροι είναι εκείνοι που τον πιστεύουν. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε και έντονη «στοχοποίηση» προς το πρόσωπό του και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως ο (πάντα ευαίσθητος προς τα ΜΜΕ) Παναθηναϊκός δεν αντέδρασε για να υπερασπιστεί το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο αυτή τη στιγμή.

Γιατί ναι, ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο των «πράσινων» στην παρούσα χρονική στιγμή.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι» είναι να ενισχύσουν τον διεθνή σέντερ και να τον βοηθήσουν. Φέτος, χωρίς να έχει «κανονικό» πλέι μέικερ ο Παναθηναϊκός, ο Μεγαρίτης σέντερ τελείωσε τη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα με 7 double- double και μέσο όρο 10,3 πόντους και 8,2 ριμπάουντ. Ακριβώς τα ίδια νούμερα είχε και στην Euroleague (σε 29 αγώνες και 28’ συμμετοχής κατά μέσο όρο).

Παρακολούθησα το πώς πέτυχε τους 33 πόντους του στη διάρκεια των τελικών. Προσέξτε:

-Δύο πόντοι ήταν από επιθετικό ριμπάουντ, άλλοι τόσοι από ατομική προσπάθεια και πέντε από βολές μετά από διεκδίκηση ριμπάουντ. Σύνολο 9

-Οι υπόλοιποι 24 πόντοι ήταν δώρο από Νέντοβιτς (2), Παπαπέτρου (8), Σίβα (6), Γουάιτ (2), Μποχωρίδη (4), και Σαντ Ρος (2).

-Στο πρώτο δεκάλεπτο της 3ης αναμέτρησης είχε πάρει 8 πόντους από δημιουργία των συμπαικτών του (και 2 από επιθετικό ριμπάουντ). Από τη στιγμή που αποσύρθηκε στον πάγκο ο Νέντοβιτς κι «έκλεισε» η άμυνα του Ολυμπιακού, ο Παπαγιάννης έκανε σχεδόν 20 αγωνιστικά λεπτά να ξαναπάρει προσπάθεια.

Δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να φτιάξει δική του φάση αλλά μπορεί άριστα να ακολουθήσει τη δημιουργία των συμπαικτών του. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να τον πλαισιώσει με τους κατάλληλους συμπαίκτες γιατί δεν του αξίζει να κάνει το «τρόλεϊ».

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2023 λήγει το συμβόλαιό του με τους «πράσινους».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παπαγιάννης είναι περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να αξιοποιηθεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College