ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Τσάμης και το καθεστώς του διπλού δελτίου

Η περίπτωση του νεαρού παίκτη του Ολυμπιακού που σκόραρε κόντρα στην Άλμπα ενώ αγωνίζεται και στον Τρίτωνα μας κάνει να σκεφτούμε τα οφέλη του διπλού δελτίου. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Είναι προφανές ότι τα (περίπου) 16 λεπτά που αγωνίζεται ο Παναγιώτης Τσάμης στο σκληρό πρωτάθλημα της Elite League του κάνουν μεγάλο καλό.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Είναι προφανές ότι τα (περίπου) 16 λεπτά που αγωνίζεται ο Παναγιώτης Τσάμης στο σκληρό πρωτάθλημα της Elite League του κάνουν μεγάλο καλό.

Για να καταλάβετε, ο Τσάμης, τον οποίο είδαμε να μπαίνει στην Mercedes Benz Arena και να σκοράρει στον αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου, κάθε μεσημέρι προπονείται με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και λίγες ώρες αργότερα κάνει και δεύτερη προπόνηση στο κλειστό του Στρέφη με τον Τρίτωνα.

Έχει βρεθεί στην ιστορική ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Elite League με το καθεστώς του διπλού δελτίου. Βέβαια αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τον καλέσει ανά πάσα ώρα και στιγμή, όμως έχει πολλή περισσότερη σημασία το ότι η φετινή χρονιά θα του προσφέρει πολλά.

Πρώτον διότι δεν «απέχει» από τον Ολυμπιακό (ως «δανεικός» δηλαδή) αλλά προπονείται με την ομάδα, κάτι που είναι μεγάλη εμπειρία για τον ίδιο. Δεύτερον, διότι στον Τρίτωνα έχει ενεργό ρόλο σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και σε ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Στα περίπου 16 λεπτά που αγωνίζεται ο 20χρονος Τσάμης στον Τρίτωνα, έχει κατά μέσο όρο 6,8 πόντους- 5,4 ριμπάουντ με 68% (περίπου στα δίποντα). Το double- double (18 πόντοι και 10 ριμπάουντ) κόντρα στη ΝΕ Μεγαρίδας αποτελεί το highlight της σεζόν μέχρι στιγμής.

Η ΕΟΚ προχώρησε στο καθεστώς του διπλού δελτίου όπου ένας παίκτης μπορεί να αγωνίζεται ταυτόχρονα σε δύο ομάδες (αρκεί η ομάδα που αποτελεί τον προορισμό να είναι κατώτερης κατηγορίας από την αφετηρία). Κι άλλες ομάδες έχουν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση εκμεταλλευόμενοι το «διπλό δελτίο» που ασφαλώς αποτελεί πρωτοποριακή και χρήσιμη κίνηση από την πλευρά της Ομοσπονδίας.

Διότι όπως προαναφέραμε, οι νεαροί αθλητές δε χάνουν την επαφή τους με τη «μεγάλη ομάδα», βρίσκονται πάντα στο περιβάλλον της και ακολουθούν τις αρχές της αλλά παράλληλα παίρνουν και τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής στο παρκέ προκειμένου να μη βρίσκονται σε απραξία αλλά να είναι «ενεργοί». Είναι πιο διαφορετικό- κατά κάποιο τρόπο- από το «δανεισμό» και σαφώς πιο χρήσιμο.

Exit mobile version