ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Όσο χτυπήθηκε ο αθλητισμός δε χτυπήθηκε τίποτε άλλο

Ο αθλητισμός «χτυπήθηκε» όσο τίποτε άλλο από τα μέτρα για τον κορονοϊό και ο παραλογισμός συνεχίζεται
Όσο χτυπήθηκε ο αθλητισμός δε χτυπήθηκε τίποτε άλλο

Ο αθλητισμός παραμένει σε τιμωρία αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει τα ίδια αυστηρά μέτρα στα γήπεδα.

Και βέβαια ο αθλητισμός εξακολουθεί να βάλλεται εδώ και δύο χρόνια: Στο 10% η προσέλευση του κόσμου και στα χίλια άτομα το όριο. Και πως θα ζήσουν οι ομάδες; Άλλο αυτό. Δεν πιστεύουμε ότι ενδιαφέρει και κανέναν.

Αλήθεια, στο ΟΑΚΑ πχ γιατί θα πρέπει να μπαίνουν μόνο χίλια άτομα αφού έχουμε να κάνουμε με ένα απέραντο γήπεδο;

Για ποιο λόγο έχει επιλεγεί αυτό το 10% έτσι αυθαίρετα; Υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα που καθιστά το 50% (ας πούμε) φουλ επικίνδυνο και το 10% ασφαλές;

Ο αθλητισμός συντηρείται από συγκεκριμένα έσοδα και μέρος αυτών έχει πεταχτεί πλέον στον κάλαθο των αχρήστων. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την Basket League με γήπεδα 1500 θέσεων, που σημαίνει ότι δε μπορούν να κόψουν πάνω από 150 εισιτήρια.

Άρα με αυτά τα 150 εισιτήρια θα πρέπει να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του αγώνα; Να πληρώσουν τους διαιτητές, τη γραμματεία αλλά και τα πάγια; Και βέβαια τα περισσότερα είναι κάρτες διαρκείας, άρα «ζεστό χρήμα» δεν υπάρχει.

Ας πούμε ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στην Euroleague όπου περιμένουν να πουλήσουν παραπάνω εισιτήρια για να βάλουν χρήματα στο ταμείο τους, αναγκάζονται και βάζουν μόνο τους κατόχους διαρκείας. Και όχι όλους αφού έχουν περισσότερους από χίλιους.

Πως ακριβώς θα «τσουλήσει» αυτό το πράγμα; Με χωρητικότητα 10% κι ανώτατο όριο τα χίλια άτομα, δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

Κι επί της ουσίας σε έναν «ιογενή πόλεμο» ο αθλητισμός βγαίνει στη σέντρα με αποφάσεις ακατανόητες. Δηλαδή αν στο ΟΑΚΑ σε ποδοσφαιρικό αγώνα μπουν 25 χιλιάδες άτομα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις (ή αντίστοιχα 8 χιλιάδες στο μπάσκετ) ή αντίστοιχα στο «Καραϊσκάκης» ή στο ΣΕΦ που είναι μεγάλα γήπεδα, που ακριβώς είναι το κακό;

Την  ίδια στιγμή στα ΜΜΜ γίνεται το «έλα να δεις» χωρίς μέτρα και περιορισμούς ενώ στα γήπεδα σε μεγάλους χώρους μπαίνει αυθαίρετα το 10%! Κανένα σχόλιο.

Ποιος ο λόγος που εξακολουθεί αυτό το παράλογο και πολύ περισσότερο γιατί ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν αντιδρά; Αυτό το 10% εκτός από αυθαίρετο είναι και καταστροφικό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όσο χτυπήθηκε ο αθλητισμός δε χτυπήθηκε τίποτε άλλο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College