ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Όταν ο βιασμός έχει «ναι μεν αλλά» από γυναίκες!

Το φαινόμενο των ανόητων ερωτημάτων σε περίπτωση βιασμού μας κάνει να αναρωτιόμαστε για την κοινωνία μας. Πολύ απλά.
Όταν ο βιασμός έχει «ναι μεν αλλά» από γυναίκες!

Να καταγγέλλεται ένας βιασμός κι εσύ να λες διάφορα «ναι μεν, αλλά»! Πραγματικά, νιώθεις τι ακριβώς κάνεις;

Πως ακριβώς μπορεί να δικαιολογηθεί ένας βιασμός; Και γιατί θα πρέπει να ψάχνουμε να βρούμε την οποιαδήποτε δικαιολογία που θα αποτελέσει ελαφρυντικό;

Δεν υπάρχει απολύτως κανένα ελαφρυντικό για τον βιαστή. Και δεν υπάρχει απολύτως καμία ερώτηση σχετικά με το «τι έκανε η κοπέλα εκεί» ή «τι φόρεμα φορούσε»! Δε σημαίνει πως όταν πας κάπου φορώντας μια κοντή φούστα, θα πρέπει σώνει και καλά να σε βιάσουν. Μα τι πράγματα είναι αυτά επιτέλους;

Το χειρότερο δεν είναι να το λένε διάφορα όντα στα social media. Αλλά να το βλέπεις από γυναίκες (!) που μάλιστα κατείχαν και ιδιαίτερα «ευαίσθητες» θέσεις.

Η κυρία που αναρωτιέται για το «τι πήγε να κάνει εκεί» η κοπέλα που κατήγγειλε ότι τη νάρκωσαν και τη βίασαν (ξέρετε αυτή η ιστορία με το «δεν είναι αυτό που πιστεύετε» και «μου έκλεψαν το κινητό» στην οποία εμφανίστηκε κι έκανε παρέμβαση και ο γνωστός ξανθός μαϊντανός της Θεσσαλονίκης που επαγγέλλεται influencer) δεν είναι μια random χρήστης του Twitter.

Ούτε μια αμόρφωτη γυναίκα εκατό χρόνια πριν όταν το να αντιμετωπίζεται η γυναίκα περίπου σαν αντικείμενο και σίγουρα χειρότερα από αγελάδα ή μουλάρι, ήταν φυσιολογικό και για τις ίδιες τις γυναίκες ακόμα.

Θαυμάστε

Αν διαβάσετε το βιογραφικό της, εκτός από σύζυγος του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Γιώργου Βασιλείου, έχει και τα εξής στο βιογραφικό της.

-Διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας, Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας

-Παρασημοφορήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Αστικού Τάγματος του Αλφόνσου Ι΄ του Σοφού για το έργο που διετέλεσε ως Ευρωπαία Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας από το 2010 μέχρι το 2014.

Δε ξέρω πάντως τι είδους παράσημο θα ταίριαζε σε αυτή την αποκρουστική της ανάρτηση.

Μετά είχαμε και την Ιωάννα Μάνδρου (ναι, εκείνη που έλεγε ότι ο δολοφόνος της Καρολάιν δεν είναι σαν τον Φραντζή γιατί τουλάχιστον δεν την τεμάχισε) που προχώρησε σε μια νέα ρηξικέλευθη τοποθέτηση:

«Διερευνάτε καθόλου με δική σας πρωτοβουλία το γεγονός να ανοίξουν τίποτα λογαριασμοί μήπως αυτοί οι άνθρωποι που εκεί μάζευαν τα κορίτσια είχαν και κανένα οικονομικό όφελος το οποίο ήταν αρκετά δελεαστικό για να τους οδηγήσει σε εκείνες τις πράξεις;»

Αυτό είπε στον ΣΚΑΙ! Προφανώς δεν έχει καταλάβει (ή δε θέλει να καταλάβει) ότι μιλάμε για βιασμό! Ότι επειδή τόλμησε να πει «ΟΧΙ» η κοπέλα, οι τύποι θέλησαν να βγάλουν με το ζόρι τον αντρισμό τους. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει;

Δηλαδή η Μάνδρειος θεωρία έχει δύο δεδομένα. Πρώτον ότι ένας δολοφόνος είναι καλό παιδί όταν δεν τεμαχίζει. Και δεύτερον όταν μια κοπέλα έχει οικονομικό όφελος επιτρέπεται ακόμα και να τη βιάζουν!

Και βέβαια ολοκληρώθηκε το «πλυντήριο» με την Σίσσυ Χρηστίδου που μας είπε ότι «δε γίνονται πάρτι σε δωμάτια ξενοδοχείου»! Να επισημάνουμε τόσο στην παρουσιάστρια όσο και στο πολυμαθές πάνελ της ότι σε δωμάτια ξενοδοχείου, όταν βρεθούν άντρας/άντρες με γυναίκα/γυναίκες δε γίνονται βιασμοί. Και ότι το «όχι» απλά είναι «όχι».

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για τον βιαστή. Και το πλέον επικίνδυνο είναι ότι έχουν μαζευτεί πολλά τέτοια.

Ακόμα και στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στη διάρκεια της δίκης των δύο καθαρμάτων φρόντιζαν να ξερνάνε τοξικότητα και να βεβηλώνουν τη μνήμη της κοπέλας. Προσπαθούσα τότε να καταλάβω πόση δύναμη είχαν οι γονείς της Ελένης για να αντέχουν όλα αυτά. Ακόμα και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Άκη Σκέρτσου επειδή δεν του άρεσε η αγόρευση της Εισαγγελέως, Αριστοτέλειας Δόγκα!

Το ότι δεν «άνοιξε μύτη» μετά από εκείνη την ωμή παρέμβαση Σκέρτσου αποτελεί ακόμα ένα σημάδι των καιρών που ζούμε. Το ότι δε μπορούμε να αντιληφθούμε τα σοβαρά σημεία στα οποία κινδυνεύει η ελευθερία μας. Τουλάχιστον αφού έφαγε το απαιτούμενο κράξιμο στο Twitter προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση ότι η παρέμβασή του ήταν ως απλού πολίτη και όχι ως μέλους της Κυβέρνησης!

Το έκανε ακόμα χειρότερο δηλαδή με τη δικαιολογία Δημοτικού.

Και τελικά θα πρέπει να καταλάβουμε το εξής: Όταν έχουμε μπροστά μας καταγγελία βιασμού δε ψάχνουμε να βρούμε τι φορούσε, πως περπατούσε, τι ώρα ήταν κτλ! Και κυρίως μια υπόθεση όπως αυτή της 24χρονης κοπέλας. Όπου ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι επιχειρείται απόπειρα συγκάλυψης οπότε θα έχουμε ακόμα ένα περιστατικό μπροστά μας που θα μας φέρνει πιο κοντά στην ελληνική δημοκρατία τη Κολομβίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όταν ο βιασμός έχει «ναι μεν αλλά» από γυναίκες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College