ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός: Αυτό που έπρεπε να κάνει δεν το έκανε

Το ζητούμενο που είχε ο Παναθηναϊκός ήταν να πιστοποιήσει την αγωνιστική του πρόοδο. Δεν το κατάφερε.

Όποιος περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε διπλό στην Μόσχα, μάλλον θα πρέπει να ζει σε άλλο πλανήτη. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Όποιος περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε διπλό στην Μόσχα, μάλλον θα πρέπει να ζει σε άλλο πλανήτη. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα.

Το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός είχε δείξει σημάδια ότι βρισκόταν σε αγωνιστική άνοδο. Η καλή εμφάνιση, παρά την ήττα, στο Μόναχο με την Μπάγερν και φυσικά το μεγάλο διπλό στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού όπως και η νίκη επί της Ζενίτ στο ΟΑΚΑ έδειχναν ένα δρόμο.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη (έστω και χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου που ακόμα βρίσκεται στο ΥΓΕΙΑ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ) θα έπρεπε να πιστοποιήσει ότι ακολουθεί ακόμα αυτό το δρόμο.

Δεν τα κατάφερε. Από την αρχή ως το τέλος η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε και μάλιστα καθάρισε τον αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο. Οι 31 πόντοι που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός με τους Ρώσους να έχουν 6/7 τρίποντα και 8 ασίστ ήταν πάρα πολλοί.

Οι 53 του ημιχρόνου, επίσης. Ακόμα χειρότερο όμως το ότι κάτι παραπάνω από το ένα τέταρτο των πόντων της ΤΣΣΚΑ ήταν προϊόν των λαθών του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρε 27 ολόκληρους πόντους από τα λάθη των πράσινων.

Κι εδώ έχουμε ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Η διαφορά στα λάθη δεν ήταν μεγάλη (14 ο Παναθηναϊκός και 11 η ΤΣΣΚΑ) αλλά οι Ρώσοι πήραν 27 πόντους και οι πράσινοι 11.

Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός ήταν παρών στο πάρτι που έστησε η ΤΣΣΚΑ καθώς σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Τι εννοούμε με το πάρτι;

Προσέξτε…

Ακόμα και χωρίς τους Βόιτμαν, Χάκετ και Σενγκέλια η ΤΣΣΚΑ πήρε 42 από τους 97 πόντους από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Ο δε Σεμέν Αντόνοφ, στον πρώτο αγώνα φέτος που ήταν στην αρχική πεντάδα, έκανε ρεκόρ καριέρας με 16 πόντους. Το ρεκόρ του κρατούσε από το 2014 όταν αγωνιζόταν στην Νίζνι Νόβγκοροντ.

Μάλιστα μέχρι τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Αντόνοφ είχε 12 πόντους και 1/5 τρίποντα σε 9 αγώνες. Κόντρα στους πράσινους είχε 16 πόντους με 4/6 τρίποντα.

Ο Αλεξέι Σβεντ έκανε ρεκόρ σεζόν σε πόντους (17), ασίστ (13) και εύστοχα τρίποντα (5).

Η δε ΤΣΣΚΑ έκανε φετινό ρεκόρ σε αξιολόγηση (120), εύστοχα τρίποντα (14), ασίστ (24). Και δεύτερη καλύτερη επίδοση σε σκορ (97), αναλογία ασίστ/λαθών (24/11) και κλεψίματα ( 8 ).

Αυτά ξεχωρίσαμε σε πρώτη φάση. Δεν υπολογίζουμε τους αριθμούς του Μιλουτίνοφ αφού δεν έχει αγωνιστεί και πολύ φέτος λόγω τραυματισμού και ουσιαστικά τώρα επανήλθε.

Απέναντι στη ζώνη του Παναθηναϊκού η ΤΣΣΚΑ είχε καλή και γρήγορη κυκλοφορία, ελεύθερα σουτ. Κι από τη στιγμή που έβρισκαν στόχο, άλλαξε ο ρυθμός και η ψυχολογία.

Απέναντι στα 9/14 τρίποντα των Ρώσων στο ημίχρονο η ελληνική ομάδα είχε 2/13. Στο τέλος τα νούμερα ήταν στα 14/28 και 7/25 αντίστοιχα.

Οι χαμένες μονομαχίες στο ένας εναντίον ενός και η άμυνα που έγινε αεροδιάδρομος από ένα σημείο και μετά, έκαναν ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα.

Ο Σβεντ δεν αισθάνθηκε απολύτως καμία πίεση… Άρχισε με 4/4 τρίποντα, τελείωσε με 13 ασίστ που ξεχαρβάλωσαν την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Σε κάποια άλλα στοιχεία: 

Ο Πέρι έφτασε τα 11/52 σουτ εκτός έδρας (έχει 8/21 εντός) και για ακόμα έναν αγώνα ήταν αρνητικός. Για να ακριβολογούμε ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει μια απόφαση τόσο για τον Πέρι όσο και για τον Φλόιντ που κοντεύει να γράψει περισσότερα DNP από παρουσίες.

Και να προχωρήσει αντίστοιχα σε προσθήκη ή προσθήκες που θα ανεβάσουν την ποιότητα.

Με τον Μέικον είχαν 2/14 σουτ και ήταν απενεργοποιημένοι. Ο Μέικον βέβαια είχε και 8 ασίστ αλλά αμυντικά ήταν και πάλι χαμένος…

Ο Παναθηναϊκός πήρε 48 από τους 77 πόντους του και 17 από τα 35 ριμπάουντ του από την frontline (Παπαγιάννης, Γουάιτ και Έβανς). 

Αυτό υπό κάποιες άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσε να έχει αποδειχθεί Θείο Δώρο αλλά όχι σε αυτόν τον αγώνα!

Exit mobile version