ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός: Έβγαλε αντίδραση και εγωισμό

Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και συγκεντρωμένος κόντρα στην Μπάγερν, ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει και είχε εικόνα κανονικής ομάδας. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Παναθηναϊκός:  Έβγαλε αντίδραση και εγωισμό

Η νίκη που πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπάγερν δεν αλλάζει τη μοίρα του στην Euroleague αλλά σίγουρα αφήνει θετικά συμπεράσματα.

Άλλωστε κάθε δόση «κανονικότητας» που εμφανίζει ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί τα προβλήματα που είχαν οι Βαυαροί (την περασμένη εβδομάδα ήταν «σακατεμένοι» από τον covid και γι’ αυτό εκνευρίστηκε ο Τρινκιέρι στην ερώτηση για την «απροσδόκητη ήττα») αλλά και οι «πράσινοι» είχαν τα δικά τους.

Πέρα από τις απουσίες, το πιο βαρύ ήταν το ψυχολογικό. Μια ήττα και μάλιστα «βαριά» στο «ντέρμπι αιωνίων» πάντα έχει αντίκτυπο και πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία στη διαχείριση. Σε πρώτη φάση οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση, έπαιξαν καλά απέναντι στην Μπάγερν, είχαν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή ως το τέλος.

Ειδικά το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, αμυντικά, ήταν κάτι ξεχωριστό. Μετά το τρίποντο του Χίλιαρντ με 5’24’’ για το φινάλε, που έφερε την Μπάγερν πιο κοντά από ποτέ (65-64) ακολούθησε ένα πεντάλεπτο- τρόμου για τους Βαυαρούς στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Είναι αλήθεια ότι μέχρι τότε η «πράσινη» άμυνα δεν τα πήγαινε και τόσο άσχημα, αλλά το διάστημα εκείνο ήταν ρεσιτάλ.

Προσέξτε τι ακολούθησε: Κλέψιμο Σαντ Ρος, τάπα Παπαγιάννη σε Γιάραμαζ, κλέψιμο Γουάιτ, διπλά τάπα πρώτα από τον Σαντ Ρος στον Χίλιαρντ και μετά (στην ίδια επίθεση) από τον Παπαγιάννη στον Γιάραμαζ.

Όταν πια μετά από 3’39’’ οι Βαυαροί βρήκαν μια εύστοχη βολή από τον Ρούμπιτ το σκορ είχε εκτοξευτεί στο 74-65! Απέμεναν 1’45’’ και τίποτα δε μπορούσε να αλλάξει.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε επιμέρους σκορ 25-15 που ήταν επίσης 15-3 στο τελευταίο πεντάλεπτο. Είχε 4 από τα 8 κλεψίματά του αλλά και τις 4 τάπες του στο τέταρτο δεκάλεπτο. Και μάλιστα τα 3 από τα 4 και στις δύο κατηγορίες ήταν από το 35’ και μετά!

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η αξιολόγηση ήταν 38-4 για τον Παναθηναϊκό. Η Μπάγερν με 5/16 σουτ και 4 λάθη δε θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.

Παρά το ότι άρχισε με «σανιδωμένο το γκάζι» (6/8 τρίποντα και σκορ 26-16 στο πρώτο δεκάλεπτο) δε συνέχισε ο Παναθηναϊκός με τα ίδια ποσοστά. Τα 2/14 τρίποντα σε δεύτερη και τρίτη περίοδο (από 1/7 στην κάθε μία) αλλά και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδιναν ανάσες στην Μπάγερν που πάντως παρέμενε άστοχη στα περιφερειακά σουτ.

Όταν ο Παπαγιάννης βελτίωσε την κατάσταση στα ριμπάουντ με τη βοήθεια του εκπληκτικού (κορυφαίος παίκτης του γηπέδου) Σαντ Ρος όλα έγιναν καλύτερα. Η πολύ καλή παρουσία των Γουάιτ και Μέικον δεν άφησε να φανεί η κακή επιθετική βραδιά του Νέντοβιτς, ο οποίος πάντως ήταν «παρών» στην τελευταία περίοδο. Όπως και ο Παπαγιάννης που επίσης δεν ήταν στην καλύτερη επιθετική του βραδιά.

Η πολύ καλή και ώριμη παρουσία του Λευτέρη Μαντζούκα αφήνει πολλές υποσχέσεις όπως και το γεγονός ότι στα 3’22’’ που αγωνίστηκε ο Χουγκάζ έβαλε δυνατά το κορμί του και διεκδίκησε όλες τις φάσεις.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Έβγαλε αντίδραση και εγωισμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College