ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός: Στο τέλος βγήκε και παραπονούμενος

Όταν ανέβηκε ο Μπέικον, άλλαξε όλος ο Παναθηναϊκός. Έτσι όπως είναι το ρόστερ, ξεκάθαρα η ομάδα θα φτάσει μέχρι το σημείο που μπορεί ο Αμερικανός παιχταράς. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Παναθηναϊκός: Στο τέλος βγήκε και παραπονούμενος

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε κι άρχισε να γίνεται περισσότερο παραγωγικός, επικίνδυνος κι απρόβλεπτος για τον αντίπαλο όταν εντάχθηκε ο Μπέικον.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια ομάδα που πάλευε να αποφύγει την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Μπέικον τον βοήθησε να πάρει σερί νίκες, να πλησιάσει στην οχτάδα και τελικά να βρεθεί και παραπονεμένος που ηττήθηκε στην Βαλένθια σ’ έναν αγώνα που θα μπορούσε να έχει νικήσει.

Η ιστορία με τον Αμερικανό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το ότι είναι παιχταράς, το βλέπουν όλοι. Το ότι δίνει στον Παναθηναϊκό την προσωπικότητα και το χαρακτήρα ποτ του έλειπε, είναι ολοφάνερο επίσης. Το ότι είναι κλάσεις παραπάνω από τους υπόλοιπους (και δεν το λέμε υποτιμητικά για τους άλλους παίκτες) επίσης φαίνεται.

Μαζί με όλα αυτά όμως, φαίνεται και ο κακός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι. Το hero ball του Μπέικον μοιάζει να είναι η μοναδική επιλογή (μαζί με το αντίστοιχο του Γουίλιαμς, επίσης παίκτης- ενστίκτου) στην επίθεση της ομάδας. Μιας ομάδας που έχει δύο παίκτες που μπορούν να παίξουν μόνο στο «5», ένα τεσσάρι (Γουίλιαμς) και με τον παίκτη που ομολογουμένως ήταν η πιο «τρανταχτή» μεταγραφή του καλοκαιριού να «περισσεύει» αυτή τη στιγμή στο ρόστερ.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε μια άλλη διάσταση σε ό,τι αφορά στην προσωπικότητα με την έλευση του Μπέικον κάτι που φάνηκε και στην Βαλένθια. Μέχρι το 28’ ο Αμερικανός είχε 0/9 σουτ και οι «πράσινοι» βρίσκονταν στο -13! Όταν πήρε μπροστά ο Μπέικον ο Παναθηναϊκός έγινε απειλητικός και τελικά έχασε μέσα από τα χέρια του ένα μεγάλο διπλό.

Το οποίο θα είχε κατακτήσει αν ο σούπερ σταρ του είχε αντιληφθεί καλύτερα το χρόνο στην τελευταία επίθεση της κανονικής περιόδου αντί να εξαναγκαστεί σε σουτ χωρίς τύχη. Ή αν υπήρχαν κι άλλες εναλλακτικές στο σκοράρισμα.

Ή αν δεν είχε χαθεί ένα αμυντικό ριμπάουντ όταν η Βαλένθια έκανε το 94-91. Τι ειρωνεία! Ο Παναθηναϊκός πήρε 21 πόντους από δεύτερες επιθέσεις αλλά ένα ριμπάουντ ήταν εκείνο που του στοίχισε.

Επί του προκειμένου θα μου επιτρέψετε να μην ασπαστώ τους «αφορισμούς» για τον Παπαγιάννη τον οποίο ΔΕ ΒΟΗΘΆ ο Παναθηναϊκός με τον τρόπο που αγωνίζεται. Ένα κορμί στα 2,18 μέτρα που τρέχει πάνω- κάτω χωρίς να παίρνει μπάλα, πρέπει να βγαίνει εκτός να μαρκάρει περιφερειακό, να ακολουθεί τις αλλαγές, να κλείνει για να πάρει το ριμπάουντ, να καλύψει, να κάνει μπλοκ ταυτόχρονα, δε διαχειρίζεται με αυτόν τον τρόπο. Εντάξει, δεν πάει στις επαφές (κανείς δεν είναι τέλειος) όμως έχει άλλα στοιχεία που ο Παναθηναϊκός πρέπει να εκμεταλλευτεί.

Γιατί προς το παρόν ο Παπαγιάννης «καίγεται». Κι αυτό είναι πιο σημαντικό από τους αφορισμούς των «τουϊτεράδων».

Πλέον υπάρχει δύσκολο πρόγραμμα για τον Παναθηναϊκό που θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα και την Εφές εκτός πριν φέρει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Το διπλό στην Βαλένθια θα τον έφερνε σε θετικό ρεκόρ αλλά πλέον δε μπορεί να κοιτάζει αυτά που πέρασαν αλλά όσα έρχονται.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Στο τέλος βγήκε και παραπονούμενος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College