ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Στο ελληνικό μπάσκετ αποφασίζουν οι γονείς!

Σε εφηβική ομάδα μπάσκετ έφυγε ο προπονητής επειδή δεν δέχθηκε να του λένε οι γονείς διοικούντες πως αλλά και πόσο θα παίζουν τα παδιά τους
Στο ελληνικό μπάσκετ αποφασίζουν οι γονείς!

Με το θέμα των υποδομών στο ελληνικό μπάσκετ έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές. Τολμάμε να πούμε ότι αισθανόμαστε μόνοι, αλλά σίγουρα αυτό δεν μας πτοεί. Αντίθετα είμαστε πάντα εδώ για να καυτηριάζουμε τα γεγονότα που δεν συνάδουν με την σωστή κατεύθυνση των νεαρών αθλητών.

Τι έγινε πρόσφατα; Σε εφηβική ομάδα απομακρύνθηκε ο προπονητής από την διοίκηση. Η οποία διοίκηση κατά κύριο λόγο αποτελείται από γονείς νεαρών αθλητών. Ποιο ήταν το πρόβλημα; Οτι οι γονείς/διοικούντες απαίτησαν από τον προπονητή να γίνει μαριονέτα. Να γίνει… καραγκιόζης κατά κάποιο τρόπο.

Θέλησαν να του υποδείξουν πόσο αλλά και πως θα παίζουν οι παίκτες. Τα παιδιά τους δηλαδή… Θα μου πείτε ότι όλα είναι παιδιά διοικούντων; Οχι φυσικά… Για τα δικά τους παιδιά μιλάμε. Γι’ αυτά ενδιαφέρονται. Τα άλλα δεν τους αφορούν (προφανώς).

Ο προπονητής αρνήθηκε. Και φυσικά απομακρύνθηκε.

Το μπάσκετ σε απόλυτο κίνδυνο

Ειλικρινά όταν τα παιδιά μαθαίνουν την αναξιοκρατία από τόσο μικρή ηλικία, σε τι ακριβώς μπορούμε να ελπίζουμε; Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Και στις υποδομές μαθαίνουν, όπως και στο σχολείο. Οχι το πως θα γίνουν… Γκάλης ή Γιαννάκης ή Φάνης ή Διαμαντίδης ή Σπανούλης. Αλλά το πως θα αναπτύξουν το ομαδικό πνεύμα. Το ένστικτο της συνεργασίας. Πως θα γίνουν καλοί συμπαίκτες και κατ’ επέκταση πως θα λειτουργούν για το κοινό καλό συνολικά. Και δεν θα κοιτάνε την πάρτη τους.

Με ενέργειες όπως αυτή που περιγράψαμε, τι ακριβώς περιμένετε; Τι θα μάθουν τα παιδιά;

Στο Sportime δεν ασχολούμαστε μόνο με το ΝΒΑ και την Euroleague. Μπαίνουμε και σε άλλα χωράφια, πολύ πιο σημαντικά. Γράψαμε πόσο πίσω έχουμε αρχίσει να μένουμε… Εχουμε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου ότι τα παιδιά καταστρέφονται με όσα γίνονται.

Εχουμε θίξει θέματα νοοτροπίας που πρώτα ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός του μπάσκετ και μετά με το… μπάσκετ. Εχουμε αναλύσει για τα παραμάγαζα και την απαράδεκτη βιομηχανία που έχουν στηθεί γύρω από τους μικρούς αθλητές.

Εχουμε ασχοληθεί με τερτίπια που θυμίζουν εισπρακτικές παρά ακαδημίες. Αλλά και για την τοξικότητα που επικρατεί γύρω από το περιβάλλον των μικρών αθλητών.

Αδίκως περιμένετε

Φυσικά το συγκεκριμένο θέμα δεν με άφησε αδιάφορο. Γιατί δεν οδηγεί σε τίποτα καλό… Και κάτι τελευταίο.

Μην περιμένετε αδίκως να σας γράψω το όνομα της ομάδας. Σέβομαι την ιστορία της και δεν θα γράψω ποια είναι. Και δίνω έτσι μια τελευταία ευκαιρία σε όσους πήραν την ακατανόητη απόφαση να σκεφτούν δύο πράγματα…

Πρώτον ότι δεν σέβονται την ιστορία της ομάδας που υπηρετούν

Δεύτερον ότι αφού δεν καταλαβαίνουν (προφανώς) το πρώτο, ας καταλάβουν πόσο μεγάλη ζημιά έχουν κάνει στα παιδιά τους.

Διαβάστε όλα τα μπλογκ του συντάκτη εδω

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο ελληνικό μπάσκετ αποφασίζουν οι γονείς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College