ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Το βίντεο του Luben TV περί ερευνητικής ελληνικής δημοσιογραφίας

Ήδη έχει γίνει viral και η δημοσιογραφία είναι ΕΚ ΝΕΟΥ εκτεθειμένη. Διότι ο περισσότερος κόσμος δηλώνει την αποστροφή του. Και δε φταίει μόνο η κοινωνία άρνησης. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης
Το βίντεο του Luben TV περί ερευνητικής ελληνικής δημοσιογραφίας

Την τελευταία φορά που είδα το βίντεο του Luben TV σχετικά με την «ελληνική δημοσιογραφία μετά τα Τέμπη» είχε περίπου 300 χιλιάδες προβολές μέσα σε διάστημα 14 ωρών

Η αποδοχή σε αυτό το βίντεο του Luben TV από πλευράς του κόσμου ήταν τεράστια! Περισσότερα από 14 χιλιάδες likes κι αν διαβάσετε τα σχόλια, θα σας πιάσει απελπισία.

Συγνώμη, πρώτο λάθος! «Θα μας πιάσει απελπισία». Πολύ κακώς βάζω τους αναγνώστες σε αυτή τη θέση. Οι πρώτοι που πρέπει να προβληματιστούμε είμαστε οι δημοσιογράφοι (ή όσοι δηλώνουμε δημοσιογράφοι) καθώς θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η γνώμη που έχει ο κόσμος για εμάς.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Διότι πολλοί απ’ εκείνους που βρίσκονται σε θέση καθημερινής επαφής με τον κόσμο, μέσω της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου, έχουν τις δικές τους δουλειές να κάνουν. Αυτό τους απασχολεί.

Το βίντεο του Luben TV λοιπόν έχει την αποδοχή ακριβώς επειδή οι δημοσιογράφοι- σταρ είναι αποκομμένοι πλήρως από την κοινωνία, δεν τους ενδιαφέρει το αναγνωστικό/τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό κοινό, δε δίνουν δεκάρα για την αλήθεια, την έρευνα και το ρεπορτάζ, αλλά είναι προσκολλημένοι στους πολιτικούς, βαυκαλιζόμενοι με την ιδέα ότι βρίσκονται κοντά στην εξουσία κάτι που παραδοσιακά ήταν «αφροδισιακό».

Χωρίς απολύτως καμία συναίσθηση της πραγματικότητας (διότι δεν τους ενδιαφέρει) δεν έχουν απολύτως κανένα θέμα να γίνουν ρεζίλι δηλώνοντας άγνοια, κάνοντας προπαγάνδα, βρίσκοντας ευκαιρίες για ανοικοδόμηση επάνω σε νεκρούς, μετρώντας σε περίοδο εθνικού πένθους το πολιτικό κόστος.

Με τη σειρά

Η Τατιάνα Στεφανίδου ασχολείται με τα λευκά μαλλιά του σταθμάρχη αλλά όχι με το ποιος τον έβαλε σε αυτή τη θέση. Ούτε με το αν λειτουργούν τα συστήματα. Ούτε γνωρίζει τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων πριν από καιρό.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος καταπίνει τη γλώσσα του (αφού πρώτα θέτει θέμα επάρκειας του σταθμάρχη) όταν τον ρωτούν γιατί δεν απορεί επειδή το σύστημα ασφαλείας εδώ και 23 χρόνια δεν έχει τοποθετηθεί.

Η Μαρία Σαράφογλου δε ξέρει τι έκαναν οι εργαζόμενοι (καθώς συνομιλεί με τον πρόεδρο των μηχανοδηγών κι ενώ διαβάζει και μηνύματα στο κινητό της) και δε γνωρίζει ότι δε λειτουργούσαν τα συστήματα. Μάλιστα δε διστάζει να «εκπροσωπήσει» και τους πάντες λέγοντας «εμείς που δε γνωρίζαμε».

Δηλώνει δημοσιογράφος, έμπειρη μάλιστα, παρουσιάζει κεντρικό δελτίο ειδήσεων αλλά δε βλέπει τα παρακάτω πρωτοσέλιδα (ας φρεσκάρουμε τη μνήμη) ή θέλει να δηλώσει «άσχετη». Το δεύτερο είναι ακόμα χειρότερο. Αφού δέχεται να εκτίθεται.

Διαβάστε περισσότερα (και τα υπόλοιπα_ στο nikosgrafei.blogspot.com

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το βίντεο του Luben TV περί ερευνητικής ελληνικής δημοσιογραφίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College