Η πολύχρονη εμπειρία και το… know how, πιο σημαντικά από τον ενθουσιασμό
Το φθινόπωρο, είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και η προεκλογική μάχη έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα, έχουν βγει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα από αυτή την διαδικασία. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων με πρό- εκλογικό χαρακτήρα βγαίνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα (κυρίως από πλευράς της τωρινής διοίκησης του ΣΕΓΑΣ), προσπαθώντας να προωθήσει συγκεκριμένα πρόσωπα έτσι ώστε να...Το φθινόπωρο, είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και η προεκλογική μάχη έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα, έχουν βγει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα από αυτή την διαδικασία.
Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων με πρό- εκλογικό χαρακτήρα βγαίνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα (κυρίως από πλευράς της τωρινής διοίκησης του ΣΕΓΑΣ), προσπαθώντας να προωθήσει συγκεκριμένα πρόσωπα έτσι ώστε να είναι αυτοί που θα ηγηθούν της ομοσπονδίας για την επόμενη -τουλάχιστον- τετραετία.
Το θέμα το οποίο συζητιέται αυτή την εποχή (προκαλώντας και τις πολλές ανακοινώσεις- επιθέσεις του Βασίλη Σεβαστή προς το αντίπαλο του δέος), είναι το κατά πόσο ο νύν γενικός γραμματέας της Ελληνικής ομοσπονδίας στίβου (λόγω της ηλικίας του), θα πρέπει να λάβει μέρος στις εκλογές ή όχι.
Ο ίδιος πάντως, δεν διστάζει να υποστηρίζει πως είναι καθόλα νόμιμος και πως θα είναι κανονικά υποψήφιος για πρόεδρος στις εκλογές. Εμείς, δεν μπορούμε παρά να λάβουμε στα σοβαρά τα λόγια αυτά του Σεβαστή και να τον συμπεριλάβουμε ως έναν από τους κύριους διεκδικητές του… θρόνου της ομοσπονδίας.
Ο Βασίλης Σεβαστής, εδώ και είκοσι τρία χρόνια (από το 1997 και μετέπειτα) βρίσκεται σε υψηλόβαθμες θέσεις του ΣΕΓΑΣ είτε ως πρόεδρος -μέχρι το 2011-, είτε ως γενικός γραμματέας, -από το 2012 μέχρι και σήμερα-. Αυτό φυσικά, σημαίνει ότι κάτι κάνει πολύ καλά και κατ επανάληψη. Διότι, το να διατηρηθεί κάποιος στην εξουσία για τόσα πολλά χρόνια δεν είναι καθόλου εύκολο.
Πλέον ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ μπορεί να θεωρηθεί πολιτικός καθώς, για να κερδίσει κάποιος τις εκλογές -οπουδήποτε- πρέπει να λειτουργήσει ως πολιτικός και με παρόμοια ή πολλές φορές και ίδια νοοτροπία. Σε αυτό το κομμάτι ο Σεβαστής είναι πολύ καλός και το έχει αποδείξει, άσχετα με το τι έχει καταφέρει να κάνει αναφορικά με το καλό της ομοσπονδίας.
Από την άλλη πλευρά, το αντίπαλο δέος, που θα επιχειρήσει να διοικήσει τον ΣΕΓΑΣ αποτελείται κυρίως από παλιούς πρωταθλητές του στίβου (όπως ο Παυλακάκης, ο Παπαδιάς κλπ), από ανθρώπους δηλαδή του χώρου, οι οποίοι έχουν ένα όραμα το οποίο αν υλοποιηθεί ο στίβος στην Ελλάδα θα ανέβει επίπεδο και θα κάνει βήματα μπροστά, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.
Το μειονέκτημα της “Αναγέννησης” σε όλο αυτό, είναι πως η απειρία του πρωτάρη και ο ενθουσιασμός μπορεί να τους κοστίσει την εκλογή τους. Αυτό διότι ο Σεβαστής έχοντας τόσα χρόνια σε υψηλές θέσεις, ξέρει αρκετά καλά -και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές- να διαχειρίζεται την προεκλογική διαδικασία, βγαίνοντας νικητής.
Μάλιστα, η νυν διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος, με δεδομένο πως ο ίδιος δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές-, έχει εκφράσει δημόσια την στήριξη του στον Βασίλη Σεβαστή. Το δίδυμο Σεβαστή – Παναγόπουλου, έχει φροντίσει και για plan b σε περίπτωση που δεν επιτραπεί στον Σεβαστή να διοικήσει την ομοσπονδία και αυτό είναι η Σοφία Σακοράφα.
Κατά την άποψή μου, αν δεν υπάρξει πρωτόδικη απόφαση πριν τις εκλογές για το αν μπορεί εν τέλη ή όχι να λάβει μέρος ο Σεβαστης, τότε, είναι και το μεγάλο φαβορί για την προεδρία του ΣΕΓΑΣ και αυτό γιατί το κάνει επαναλαμβανόμενα, είναι πολύπειρος γενικά και σε σχέση με τους αντιπάλους του, αλλά και έχει και το λεγόμενο know how για να κερδίσει τις εκλογές και να κάνει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου.