Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να προσπαθείς να φτιάξεις τέλειο ποπ κορν και να καταλήγεις με άγευστους ή μισοψημένους κόκκους.
Αν αναρωτιέστε γιατί το ποπ κορν σας δε μοιάζει με εκείνο του σινεμά, δείτε τα παρακάτω βήματα για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα!
- Χρησιμοποιήστε φρέσκο καλαμπόκι: Οι παλιοί κόκκοι έχουν χαμηλή υγρασία και δεν σκάνε σωστά. Αναζητήστε συσκευασίες που δείχνουν την ημερομηνία παραγωγής και επιλέξτε τις πιο πρόσφατες.
- Επιλέξτε το σωστό λάδι: Το λάδι καρύδας και το βουτυρόλαδο δίνουν την κλασική, κρεμώδη γεύση του ποπ κορν στο cinema. Χρησιμοποιήστε περίπου 2 κουταλιές λάδι για κάθε 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι, φροντίζοντας να καλύπτεται ο πάτος της κατσαρόλας.
- Ζεστάνετε το λάδι στη σωστή θερμοκρασία: Ρίξτε δύο κόκκους καλαμπόκι στο λάδι και περιμένετε να σκάσουν. Μόλις αυτό γίνει, το λάδι έχει τη σωστή θερμοκρασία για το υπόλοιπο καλαμπόκι.
- Μην υπερφορτώνετε την κατσαρόλα: Ρίξτε τους κόκκους σε μια μονή στρώση ώστε να έχουν χώρο να σκάσουν σωστά, αποφεύγοντας έτσι τους άψητους ή καμένους κόκκους.
- Ανακινήστε την κατσαρόλα περιοδικά: Αφού σκεπάσετε την κατσαρόλα, ανακινήστε την απαλά για να αποτρέψετε την καύση των κόκκων. Μην ανοίγετε το καπάκι μέχρι να μειωθεί ο ρυθμός σκασίματος.
- Προσθέστε το αλάτι και τα καρυκεύματα στο τέλος: Το ποπ κορν είναι έτοιμο μόλις τα σκασίματα αραίωσουν. Μεταφέρετέ το σε ένα μπολ και προσθέστε αλάτι ή άλλα καρυκεύματα, όπως βούτυρο, παρμεζάνα ή πάπρικα.
Αφού δεν ελέγχονται όλα τα τρόφιμα καθημερινά, πως ξέρουμε οτι αυτά που τρώμε είναι ασφαλή;
Πόσα αναψυκτικά τη μέρα είναι πολλά αναψυκτικά τη μέρα;
Πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας οδήγησε τον κόσμο στην παχυσαρκία με ένα λάθος