ΧΡΗΣΙΜΑ

Γιατί οι Ιταλοί κρεμάνε το πανετόνε ανάποδα;

Γιατί οι Ιταλοί κρεμάνε το πανετόνε ανάποδα;

ανάποδα πανετόνε
Συντάκτης: Γρηγόρης Κεντητός Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Το πανετόνε, το αγαπημένο ιταλικό γλυκό των Χριστουγέννων, συνοδεύεται από μια απρόσμενη πρακτική: το κρέμασμα ανάποδα μόλις βγει από τον φούρνο. Αν και μοιάζει περίεργο, είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η μοναδική του υφή και εμφάνιση. Λόγω της μαλακής και αέρινης δομής του, το πανετόνε είναι εξαιρετικά ευαίσθητο όταν είναι ακόμα ζεστό. Αν το αφήσεις να κρυώσει κανονικά, η ίδια του η βαρύτητα μπορεί να συμπιέσει τη βάση του, καταστρέφοντας τη χαρακτηριστική αφράτη υφή του.

Το κρέμασμα ανάποδα έχει στόχο να αντιμετωπίσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Με την αντιστροφή, το βάρος του πανετόνε τραβάει τη ζύμη προς την κορυφή, αποτρέποντας τη συρρίκνωση ή την κατάρρευση. Αυτή η τεχνική εφαρμόζεται από τους Ιταλούς αρτοποιούς εδώ και δεκαετίες, αποδεικνύοντας τη σημασία της για τη διατήρηση της ποιότητας του γλυκού. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, το πανετόνε φτάνει στο τραπέζι μας όπως πρέπει: αφράτο, καλοσχηματισμένο και γεμάτο γεύση.

@foodporn

Did you know that panettone needs to be cooled upside down to prevent it from collapsing?! 🤯🤷🏽‍♂️ With @Dan the Baker LLC #fyp #foryou #baker #bake #baking #bread #panettone

♬ original sound – Foodporn

Exit mobile version