Όταν αισθάνεσαι ότι το σπίτι σου είναι πιο κρύο από το εξωτερικό περιβάλλον, παρά τα κλειστά παράθυρα και τις πόρτες, μπορεί να φταίνε διάφοροι παράγοντες. Τα πιο συνηθισμένα αίτια περιλαμβάνουν την έλλειψη μόνωσης, την υγρασία και τη δυσκολία των τοίχων να θερμανθούν.
Η υγρασία μέσα στο σπίτι παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς ο υγρός αέρας δημιουργεί την αίσθηση κρύου και δυσκολεύει τη θέρμανση του χώρου. Για να μειώσεις την υγρασία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν αφυγραντήρα και να αερίζεις τους χώρους κάθε μέρα. Η μείωση της υγρασίας όχι μόνο μειώνει την αίσθηση κρύου αλλά και βοηθά στη διατήρηση μιας πιο σταθερής θερμοκρασίας.
Επιπλέον, όταν ξεκινάς να χρησιμοποιείς καλοριφέρ ή κλιματιστικό μετά από καιρό, οι τοίχοι και τα ντουβάρια χρειάζονται χρόνο για να ζεσταθούν, καθώς έχουν απορροφήσει το κρύο. Επειδή τα δομικά υλικά διατηρούν τη θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως χρειαστεί να αφήνεις τη θέρμανση σε μια χαμηλή, σταθερή θερμοκρασία ακόμα και όταν δεν είσαι σπίτι. Έτσι, μειώνεται η απότομη εναλλαγή από το κρύο στο ζεστό και διευκολύνεται η διατήρηση της ζέστης στους τοίχους.
Για καλύτερη μόνωση, εξέτασε τη χρήση μονωτικών ταινιών στα παράθυρα και τις πόρτες και πρόσθεσε βαριές κουρτίνες για να κρατήσεις τον ζεστό αέρα μέσα. Με αυτές τις λύσεις, το σπίτι σου θα παραμείνει πιο άνετο, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Survivor : ένας θάνατος και μια αυτοκτονία που σόκαραν τους παραγωγούς
Είναι καλύτερο να κοιμάσαι μπρούμυτα, ανάσκελα ή στο πλάι;
Αν ακούσεις το μοιρολόι της, μην την ακολουθήσεις