Αν έχεις παρατηρήσει μαύρα υπολείμματα στο χαρτί όταν καθαρίζεις το τηγάνι από μαντέμι, μην ανησυχείς! Αυτή η μαύρη ουσία δεν είναι βρωμιά, αλλά συνήθως υπολείμματα του seasoning, δηλαδή της επικάλυψης λαδιού που χρησιμοποιείς για να προστατεύεις το τηγάνι και να το διατηρείς αντικολλητικό. Κατά το μαγείρεμα και τον καθαρισμό, ορισμένα στρώματα αυτής της επικάλυψης μπορεί να αποκολληθούν.
Αυτό συμβαίνει συχνά όταν το τηγάνι δεν έχει καλά συντηρημένη επιφάνεια ή αν χρησιμοποιείς σκληρά σφουγγάρια ή πολύ ισχυρά απορρυπαντικά. Το seasoning αποτελείται από πολυμερισμένα στρώματα λαδιού που καίγονται και δημιουργούν μια προστατευτική επίστρωση. Αν η διαδικασία αυτή δεν έχει γίνει σωστά ή αν το τηγάνι έχει παραμείνει υγρό, μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.
Για να το αποφύγεις, προσπάθησε να χρησιμοποιείς ήπια καθαριστικά και να αποφεύγεις το τρίψιμο με συρμάτινα εργαλεία. Μετά τον καθαρισμό, άπλωσε ένα λεπτό στρώμα λαδιού και ζέστανε το τηγάνι για λίγα λεπτά. Έτσι θα διατηρείς την επικάλυψη και θα προστατεύεις το τηγάνι σου για χρόνια!
Η προκλητική φωτογραφία που είχε προφίλ στο Viber ο αστυνομικός της Βουλής
Τα αηδιαστικά φαγητά που έτρωγαν στα συμπόσια οι αρχαίοι
Η ιστορία του καρπουζιού είναι πιο ενδιαφέρουσα από όσο νομίζεις