Γιατί το μακαρόνι δεν κρατάει τη σάλτσα; Πως να το κάνεις να την κρατάει
Το μυστικό για μακαρόνια που κρατούν τέλεια τη σάλτσα, με λίγες απλές κινήσεις.Ποιος δεν έχει απογοητευτεί από μακαρόνια που γλιστρούν από τη σάλτσα τους; Το μυστικό κρύβεται στον τρόπο που μαγειρεύονται και προετοιμάζονται. Όταν τα μακαρόνια δεν κρατούν τη σάλτσα, συχνά φταίει η υπερβολική βράση ή η έλλειψη σωστής επιφάνειας πρόσφυσης.
Για να κρατήσει η σάλτσα στα μακαρόνια, το πρώτο βήμα είναι να μην ξεπλένεις τα μακαρόνια μετά το βράσιμο. Το νερό που περιέχει άμυλο βοηθά τη σάλτσα να κολλήσει καλύτερα. Αν τα ξεπλένεις, αφαιρείς αυτό το πολύτιμο άμυλο και αφήνεις τα μακαρόνια λεία. Επίσης, το συνεχές ανακάτεμα κατά τη διάρκεια του βρασίματος βοηθά να διατηρήσεις την επιφάνεια τους σωστή.
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα της σάλτσας. Αν η σάλτσα είναι πολύ υδαρής, δεν μπορεί να “κολλήσει” στα μακαρόνια. Προτίμησε να αφήνεις τη σάλτσα να σιγοβράσει περισσότερο, ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη πυκνότητα. Τέλος, φρόντισε να ανακατεύεις τα μακαρόνια με τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τα αρώματα και να ενσωματωθούν τέλεια.
Διαβάστε επίσης:
Γιατί πρέπει να αλλάζεις το airfryer σου κάθε 3 χρόνια;
Τα αρρωστημένα πειράματα για αναπαραγωγή του ανθρώπου με ζώα
Ποιο ζώο θα μπορούσε να μιλήσει με ανθρώπους, αν εκπαιδευόταν;