ΧΡΗΣΙΜΑ

Πήρα ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε λίγες μέρες άρχισε να κολλάει, έκανα κάτι λάθος;

Τα πιο συχνά λάθη με τα αντικολλητικά τηγάνια και πώς να τα αποφύγεις

αντικολλητικό τηγάνι κολλάει
Συντάκτης: Γρηγόρης Κεντητός Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Έχεις αγοράσει νέο αντικολλητικό τηγάνι, αλλά σε λίγες μέρες τα φαγητά άρχισαν να κολλάνε; Πολλοί κάνουμε συχνά λάθη που καταστρέφουν το αντικολλητικό στρώμα και μειώνουν τη διάρκεια ζωής του τηγανιού. Ένα από τα πιο βασικά λάθη είναι η χρήση πολύ υψηλής θερμοκρασίας, που καταστρέφει την επικάλυψη και την κάνει λιγότερο αποτελεσματική.

Επίσης, η ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας είναι επιβλαβής. Όταν το καυτό τηγάνι πλένεται αμέσως με κρύο νερό, το υλικό του διαστέλλεται και συστέλλεται απότομα, δημιουργώντας μικρορωγμές στην αντικολλητική επιφάνεια. Αυτός ο τρόπος φθοράς επιτρέπει στο φαγητό να κολλάει πιο εύκολα.

Επιπλέον, τα μεταλλικά εργαλεία, όπως κουτάλες ή πιρούνια, μπορούν να χαράξουν την επιφάνεια του τηγανιού, κάνοντάς το ακόμα πιο ευάλωτο. Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι το πλύσιμο με σκληρά καθαριστικά, που φθείρουν την επικάλυψη.

Για να διατηρήσεις το αντικολλητικό σου τηγάνι, προτίμησε χαμηλότερες θερμοκρασίες, χρησιμοποίησε ξύλινα ή σιλικονούχα εργαλεία και άφησέ το να κρυώσει πριν το πλύνεις. Αυτά τα βήματα θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του και θα αποτρέψουν το κόλλημα του φαγητού.

Διαβάστε ακόμα:

Το μήλο ζόμπι που σε ξεγελά με την εμφάνιση του αλλά δεν πρέπει ούτε να το ακουμπήσεις

Πως θα είναι η ζωή στην Ελλάδα χωρίς νερό;

Τι θα νιώσεις αν προσπαθήσεις να κόψεις τον καφέ

Ξέρατε ότι πριν τον Παρθενώνα στην Ακρόπολη υπήρχε ένας άλλος ναός, ο Προπαρθενώνας;

Πόσο καιρό μπορείς να χρησιμοποιείς το ίδιο ποτήρι χωρίς να το πλύνεις;

Exit mobile version