Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση: κονσέρβα χωρίς δαχτυλίδι και χωρίς ανοιχτήρι στη διάθεσή μας. Μην ανησυχείτε! Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ανοίξετε την κονσέρβα με ασφάλεια, αρκεί να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε από τις αιχμηρές άκρες.
Ένας ασφαλής τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι. Κρατήστε το γερά και τρίψτε την αιχμηρή πλευρά του κατά μήκος της ραφής του καπακιού, ασκώντας σταθερή πίεση. Συνεχίστε την κίνηση με υπομονή, μέχρι να σχηματιστεί μια μικρή σχισμή. Μετά, δουλέψτε κυκλικά το κουτάλι γύρω από το καπάκι μέχρι να αποκολληθεί. Προσοχή! Οι άκρες μπορεί να γίνουν κοφτερές – χειριστείτε το καπάκι με προσοχή για να αποφύγετε κοψίματα.
Αν δεν έχετε κουτάλι, δοκιμάστε ένα μαχαίρι ή κατσαβίδι. Τοποθετήστε την αιχμηρή άκρη στο καπάκι και, με προσοχή, πιέστε προς τα μέσα ή χτυπήστε ελαφρά με το χέρι σας ή ένα άλλο σταθερό αντικείμενο. Αποφύγετε τις υπερβολικές κινήσεις και, όταν η άκρη χαλαρώσει, συνεχίστε σταθερά γύρω από το καπάκι.
Αφού ανοίξετε την κονσέρβα, καλό είναι να σκουπίσετε τις αιχμηρές άκρες με ένα χαρτί, για να μειώσετε τον κίνδυνο κοψίματος. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα μπορείτε να απολαύσετε το περιεχόμενο της κονσέρβας σας χωρίς περιττό άγχος.