Το τηγανητό κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά παγκοσμίως, χάρη στην τραγανή κρούστα του και το ζουμερό εσωτερικό του. Για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα, χρειάζεσαι σωστή προετοιμασία και μερικά απλά βήματα που κάνουν τη διαφορά.
Ξεκίνα με το να μαρινάρεις το κοτόπουλο σου για τουλάχιστον δύο ώρες. Η μαρινάδα μπορεί να περιλαμβάνει βουτυρόγαλα, μπαχαρικά, ή και λίγο ξύδι για να μαλακώσει το κρέας και να αποκτήσει πλούσια γεύση. Το επόμενο βήμα είναι το πανάρισμα. Βούτηξε τα κομμάτια του κοτόπουλου πρώτα σε αλεύρι με μπαχαρικά, μετά σε χτυπημένα αυγά, και τέλος ξανά σε αλεύρι ή φρυγανιά. Αυτό το διπλό στρώμα πανάρισματος εξασφαλίζει την τέλεια τραγανότητα.
Κατά το τηγάνισμα, χρησιμοποίησε λάδι με υψηλή θερμοκρασία καπνού, όπως ηλιέλαιο ή φυστικέλαιο. Το μυστικό είναι να τηγανίζεις το κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία, ώστε να ψηθεί καλά εσωτερικά χωρίς να καεί η κρούστα. Φρόντισε να γυρίζεις τα κομμάτια τακτικά και να τα ακουμπήσεις σε χαρτί κουζίνας μετά το τηγάνισμα, για να απομακρύνεις το περιττό λάδι.
Με αυτές τις απλές τεχνικές, το τηγανητό κοτόπουλό σου θα αποκτήσει την τέλεια γεύση και υφή, έτοιμο να εντυπωσιάσει τους πάντες στο τραπέζι.
Το έγκλημα που λύθηκε με 40,000 δακτυλικά αποτυπώματα
Έπεσε νερό, καφές ή κόκα κόλα στο laptop ή στο πληκτρολόγιό σου; Δες τι πρέπει να κάνεις αμέσως
Ο θρύλος των γιγάντιων σκελετών
Το στοιχειωμένο τρένο της Στοκχόλμης που κανείς δεν θέλει να δει