Αν και τα τηγάνια είναι απαραίτητα για το μαγείρεμα, το καθάρισμά τους από το κάτω μέρος μπορεί να είναι αληθινός πονοκέφαλος. Μετά από αρκετή χρήση, η βάση του τηγανιού καλύπτεται από καμένο λίπος και μαυρίλες που δεν φεύγουν με το απλό τρίψιμο. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολες λύσεις για να το καθαρίσεις χωρίς κόπο!
Ξεκίνησε με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. Βρέξε την επιφάνεια με ξύδι και άφησέ το για λίγα λεπτά να δράσει. Πρόσθεσε μετά τη μαγειρική σόδα και παρατήρησε πώς αρχίζει να αφρίζει. Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψεις τα σημεία που έχουν μαυρίσει, και θα δεις τα υπολείμματα να απομακρύνονται πιο εύκολα.
Αν οι λεκέδες είναι επίμονοι, χρησιμοποίησε λεμόνι και αλάτι. Κόψε το λεμόνι στη μέση, ρίξε αλάτι πάνω στο τηγάνι και τρίψε με το λεμόνι. Η οξύτητα του λεμονιού και το αλάτι θα βοηθήσουν να αφαιρέσεις ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες.
Τελικά παχαίνει το ταχίνι ή όχι;
Η γυναίκα με το σκισμένο στόμα που σε ρωτάει αν είναι όμορφη και προκαλεί τρόμο
Η Σταχτοπούτα ήταν Ελληνίδα: η ιστορία της Ροδόπης που εξελίχθηκε στο πασίγνωστο παραμύθι