ΧΡΗΣΙΜΑ

Το λάθος που κάνεις όταν βράζεις πατάτες για πουρέ

Πώς να πετύχεις τον πιο κρεμώδη πουρέ αποφεύγοντας ένα κοινό λάθος

λάθος πουρέ
Συντάκτης: Γρηγόρης Κεντητός Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αν ο πουρές σου δεν βγαίνει ποτέ τόσο κρεμώδης όσο θα ήθελες, ίσως φταίει ένα μικρό αλλά σημαντικό λάθος στο βράσιμο των πατατών. Οι περισσότεροι βάζουν τις πατάτες κατευθείαν σε βραστό νερό, πιστεύοντας ότι έτσι θα βράσουν πιο γρήγορα. Ωστόσο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εξωτερικές στρώσεις να μαγειρεύονται πιο γρήγορα, ενώ το εσωτερικό μένει πιο σκληρό, κάτι που οδηγεί σε άνισο πουρέ με κομματάκια.

Το σωστό tip είναι να ξεκινήσεις το βράσιμο με κρύο νερό, βάζοντας τις πατάτες στην κατσαρόλα από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο, οι πατάτες θα θερμανθούν σταδιακά, βράζοντας ομοιόμορφα από την επιφάνεια μέχρι το κέντρο. Αυτό το απλό βήμα βοηθά να πετύχεις τη βέλτιστη υφή, ώστε ο πουρές να γίνει απαλός και αφράτος, χωρίς κομμάτια ή σκληρά σημεία.

Αποφεύγοντας αυτό το συνηθισμένο λάθος, θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του πουρέ σου. Δοκίμασέ το την επόμενη φορά και απόλαυσε την τέλεια, βελούδινη υφή που δεν απαιτεί καν πρόσθετη προσπάθεια!

Διαβάστε ακόμα:

Το φυσικό μαλακτικό ρούχων που έχεις στην κουζίνα σου

Πως και πότε ο σκύλος έγινε ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου;

Ξέρεις γιατί δε μυρίζουν οι μασχάλες των Κορεατών; Δε χρησιμοποιούν καν αποσμητικό

Μεταμόσχευση δοντιού από φτωχό σε πλούσιο: το έκαναν παλιά αλλά ευτυχώς σταμάτησε

Exit mobile version