Αναρωτιέσαι ποιο είδος ρυζιού είναι καλύτερο για τη διατροφή σου; Όσο κι αν φαίνεται απλό, το ρύζι είναι μια βασική τροφή με πολλές παραλλαγές, που καθεμιά προσφέρει διαφορετικά οφέλη. Για όσους επιδιώκουν να μειώσουν τις θερμίδες, το καφέ ρύζι είναι ιδανικό καθώς περιέχει φυτικές ίνες που βοηθούν στη διατήρηση του αισθήματος κορεσμού. Οι ίνες αυτές επιβραδύνουν την πέψη, κρατώντας το σάκχαρο στο αίμα σταθερό και αποτρέποντας τις ξαφνικές λιγούρες.
Από την άλλη, το λευκό ρύζι μπορεί να είναι πιο ελαφρύ και εύκολο στην πέψη, αλλά χάνει αρκετές από τις θρεπτικές ουσίες κατά την επεξεργασία του. Για κάτι πιο εξωτικό, το ρύζι μπασμάτι περιέχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που βοηθά στην ισορροπία των επιπέδων σακχάρου, κάνοντάς το μια καλή επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους.
Αν ψάχνεις να βάλεις στη διατροφή σου ένα θρεπτικό αλλά χορταστικό ρύζι, το καφέ ρύζι είναι η καλύτερη επιλογή. Το ρύζι μπασμάτι προσφέρει επίσης χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, ενώ το λευκό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν κάτι πιο εύπεπτο.
Η τραγική ιστορία της Τζούλια, της τραγουδίστριας με την υπερτρίχωση
Μην μετράς προβατάκια, αν δε μπορείς να κοιμηθείς δοκίμασε τη στρατιωτική τεχνική ύπνου