Η περίοδος της νηστείας συχνά φέρνει την πρόκληση να βρούμε εναλλακτικές για τα αγαπημένα μας πιάτα. Αν σου λείπει η κλασική ομελέτα, υπάρχει τρόπος να φτιάξεις μια νηστίσιμη εκδοχή που μοιάζει εξαιρετικά με την κανονική. Το μυστικό βρίσκεται σε απλά υλικά που αντικαθιστούν το αυγό και δίνουν την ίδια γεύση και υφή.
Για τη βάση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι ρεβιθιού ή και tofu για πιο αφράτη υφή. Το αλεύρι ρεβιθιού έχει ελαφριά γεύση, ενώ είναι γεμάτο πρωτεΐνη. Ανακατεύοντας το με νερό, λίγο χυμό λεμονιού και καρυκεύματα, αποκτάς μια κρεμώδη βάση. Πρόσθεσε κουρκουμά για χρώμα, καθώς δίνει αυτή την αυθεντική “ομελετένια” εμφάνιση.
Για να προσθέσεις επιπλέον γεύση, ψιλόκοψε λαχανικά όπως πιπεριές, ντομάτες ή μανιτάρια. Σοτάρισε τα πρώτα, ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματά τους, και πρόσθεσέ τα στη βάση σου. Μαγείρεψε την “ομελέτα” σου σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αφήνοντάς τη να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Το αποτέλεσμα; Μια πλούσια, χορταστική ομελέτα που μπορείς να απολαύσεις σε οποιαδήποτε νηστίσιμη περίοδο, αλλά και ως μια υγιεινή επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας
Κάποτε η ελλάδα είχε λιοντάρια, σήμερα γιατί εξαφανίστηκαν;
Ξέρεις πως ξεκίνησε το ροζ για κοριτσάκια και γαλάζιο για αγοράκια;
Τι περνάει στο υποσυνειδητό σου αν κοιμάσαι με ανοιχτή τηλεόραση
Που έκρυψε η Ελλάδα το χρυσό αξίας 1 δισεκατομμυρίου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;