Η συνταγή για Πέρκα στο Φούρνο είναι όντως πολύ εύκολη και νόστιμη ενώ προσφέρει και πολλά θρεπτικά οφέλη λόγω της περιεκτικότητάς της σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες.
Υλικά:
Πέρκα
Λάδι ελιάς
Αλάτι
Φρέσκα βότανα (π.χ. δεντρολίβανο, θυμάρι)
(Προαιρετικά) Σκόρδο, λεμόνι, κάππαρη ή άλλα αρωματικά
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Τοποθετήστε την πέρκα σε ένα ταψί και απλώστε την ομοιόμορφα.
Περιχύστε την με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο σκόρδο ή λίγες σταγόνες λευκό κρασί για επιπλέον γεύση.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί και τραγανή.
Αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίστε με φρέσκα βότανα ή κάππαρη, αν το επιθυμείτε.
Συμβουλές:
Για επιπλέον φρεσκάδα, προσθέστε χυμό και φλούδα από λεμόνι πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρετε την πέρκα με φρέσκα λαχανικά ή σαλάτα για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Αυτή η συνταγή είναι απλή και υγιεινή, προσφέροντας ένα γευστικό και ελαφρύ γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας.