Η ιδέα ότι τα φρέσκα ψάρια είναι πάντα καλύτερα από τα κατεψυγμένα φαίνεται να είναι πλέον ξεπερασμένη. Στην πραγματικότητα, τα κατεψυγμένα ψάρια μπορεί να είναι πιο φρέσκα από αυτά που αγοράζονται ως «φρέσκα». Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά ψάρια καταψύχονται άμεσα μετά την αλίευση, διατηρώντας έτσι τη θρεπτική τους αξία και τη γεύση τους.
Από την άλλη πλευρά, τα «φρέσκα» ψάρια που βλέπουμε στα ιχθυοπωλεία συχνά έχουν ταξιδέψει μεγάλες αποστάσεις πριν φτάσουν στο πιάτο μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς, μπορεί να περάσουν ημέρες, ακόμα και εβδομάδες, πριν πωληθούν, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα και τη γεύση τους. Επιπλέον, η σωστή κατάψυξη μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη ασφάλεια για τον καταναλωτή.
Επομένως, εάν η κατάψυξη γίνει σωστά, τα κατεψυγμένα ψάρια αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή που συνδυάζει θρεπτική αξία, γεύση και ασφάλεια. Μην φοβάσαι να τα προτιμήσεις την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά σε μια τέτοια επιλογή!
Το μυστικό για να καθαρίσεις τέλεια τις πατάτες χωρίς αποφλοιωτή
Οταν οι αμερικάνοι κατέσχεσαν τα έγγραφα του Τέσλα και γούρλωσαν τα μάτια τους
Black Friday: πώς να μην πέσεις στην παγίδα, πώς θα καταλάβεις αν μια προσφορά είναι μούφα
Ζώνη των 1000 θανάτων, και μόνο από το όνομα καλύτερα μείνε μακριά