Ο Τάισον Τζόουνς μπορεί για τους περισσότερους στην Ελλάδα, ως όνομα να μην λέει πολλά, όμως, στις ΗΠΑ είναι αστέρι πρώτου μεγέθους, ο βασιλιάς του σκέιτ, που έγινε fasion icon. Σκέιτ, λοιπόν, δηλαδή, το πατίνι και ένας τύπος, όπως τα παιδιά που κάνουν σκέιτ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, που με αυτό το απλό πατίνι, έγινε επαγγελματίας του αθλήματος και μετά πρεσβευτής αθλητικών εταιριών, πρόσωπο μεγάλων εταιριών μόδας. Από βασιλιάς του σκέιτ, fashion icon. Στα 14 κόλλησε το μικρόβιο του αθλήματος τριγυρίζοντας στις γειτονιές της Νέας Υόρκης με σκοπό να γίνει ο καλύτερος, ο βασιλιάς του. Και το βασίλειό του αποτελείται από πεζοδρόμια, εισόδους μετρό, διερχόμενα κατασκευαστικά οχήματα ακόμα και κάδους σκουπιδιών σκουπιδιών. Ναι οι κάδοι απορριμμάτων της Νέας Υόρκης-ένα πλέγμα από πράσινο μέταλλο με βαρύ πυθμένα- είναι ένα περίεργο πράγμα για να φτιάξεις χτίσεις ένα βασίλειο αλλά αυτό έκανε ο Τζόουνς.
Κορυφαίος σκέιτερ για το 2018 ο Τζόουνς και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι συμφωνίες με εταιρίες. Μεγάλη αθλητική εταιρία σκέφτηκε ότι θα είναι ένα πρότυπο, όπως οι RUN DMC την δεκαετία του 80. Δύο εταιρίες μόδας, ακόμα και αλυσίδα εστιατορίων στη Νέα Υόρκη. Ξεπέρασε σε προβολή ακόμα και αθλητές ομαδικών αθλημάτων. Η φήμη του στη Ν. Υόρκη, λένε στο «Μεγάλο Μήλο» ξεπερνά και τον MVP του ΝΒΑ, τον δικό μας Γιάννη. Αλλά ο Τζόουνς όταν ανεβαίνει πάνω στο σκέιτ είναι σαν παίκτης των Χάρλεμς με κόλπα και τεχνική πολύ μακριά από τους… κοινούς θνητούς.
Αλλά το ευχαριστώ για ότι έχει γίνει πρέπει να το πει στη μητέρα του. Γιατί; Διότι στα 10 του πήρε τα βίντεο παιχνίδια και με τον ζόρι τον έβγαλε εκτός σπιτιού. Και αυτός δεν ξαναμπήκε. Και ας μην είναι το Μπρονξ, όπου μεγάλωσε η πιο ήσυχη γειτονιά της Αθήνας. Έτσι γίνονται οι σημερινοί «βασιλιάδες».
Ο Τζόουνς ξεκίνησε την κατάκτηση της Νέας Υόρκης χρησιμοποιώντας τα κιγκλιδώματα και τις σκάλες της πόλης. Ακόμα και τα πιο απλά εργαλεία μπορούν να είναι στο τέλος τα πιο σημαντικά. Για να γίνεις ο καλύτερος, όπως ο Τζόυνς και βασιλιάς του σκέιτ και fashion icon.