ΔΙΕΘΝΗ

Μέσι: Αρχή και… τέλος;

Μέσι: Ζήτησε να φύγει από την Μπαρτσελόνα, αλλά είναι όντως καλή ιδέα η αποχώρηση; Τα βάλαμε κάτω. Απο τις 2 πλευρές!
Μέσι: Αρχή και… τέλος;

Να κάνουμε και λίγο αυτοκριτική: Τη χρησιμοποιούμε τόσο συχνά τη λέξη οι δημοσιογράφοι ώστε έχει χάσει την ισχύ της. Εν προκειμένω ωστόσο, επιβάλλεται. Γιατί συνιστά τον ορισμό της «βόμβας», ειδησεογραφικά, ότι ο Λιονέλ Μέσι ζήτησε επίσημα να φύγει από την Μπαρτσελόνα.

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκαν τα καθέκαστα, έγινε… χαμούλης. Όλοι ψάχνουν να δουν τι έγινε και να φανταστούν τι μπορεί να συμβεί. Πάμπολλες ομάδες στα social media «σκάρωσαν» μοντάζ για να ανακοινώσουν και καλά τον Αργεντινό σούπερ σταρ, να εκμεταλλευτούν το hype. Ομάδες, εννοείται, που δεν θα πήγαινε ο ο Μέσι ούτε σε… παράλληλο σύμπαν.

Γιατί αυτές που πραγματικά μπορούν (Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι, Ιντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…) έχουν αρχίσει διερευνητικές επαφές για να δουν αν είναι εφικτό αυτό που θα είναι το «deal του αιώνα». Είτε θολώνουν τα νερά, είτε σιωπούν, πάντως το ψάχνουν. Εμείς πάλι, λέμε να κάνουμε μια μικρή αντιπαράθεση σχετικά με το τι θα ήταν καλύτερο. Να το πάει μέχρι τέλους; ‘Η να το ξεπεράσει και να μείνει στη Βαρκελώνη; Έχουμε επιχειρήματα!

ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΔΩ

* Μετακόμισε στη Βαρκελώνη στα 13 του, παιδάκι μικρό και τρομαγμένο. Είναι 33, στη διαδρομή έγινε (ο) κορυφαίος χωρίς ποτέ να κοιτάξει αλλού. Ο Μέσι είναι η Μπάρτσα. Και η Μπάρτσα είναι Μέσι. Με 10 πρωταθλήματα, 4 Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά 33 τρόπαια. Δεν γίνεται η τελευταία του εικόνα να είναι η χειρότερη ήττα στα 121 χρόνια ιστορίας των «μπλαουγκράνα». Χωρίς καν να πει «αντίο» στους φαν. Απλώς δεν γίνεται. Το (σύγχρονο) ποδόσφαιρο έχει ανάγκη αυτήν την ιστορία αφοσίωσης, αυτή τη μοναδική σχέση.

* Οφείλει στην ομάδα που τον πίστεψε από τότε που σχεδόν κανείς δεν τον πίστευε (λόγω σωματοδομής), που του έδωσε το προστατευτικό κουκούλι για να γίνει ο απόλυτος σούπερ σταρ, να μην τη κάνει «γυριστή» στα δύσκολα. Πρέπει να συνεχίσει και να γίνει μπροστάρης της νέας προσπάθειας. Να δράσει σαν καπετάνιος.

* Η διοίκηση Μπαρτομέου είναι επικίνδυνη και αφερέγγυα. Εντελώς ανάξια του μεγαλείου του συλλόγου που έχει κληθεί να κάνει κουμάντο. Πρέπει να φύγει… χθες από τον σύλλογο και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με τον Μέσι μακριά. Να ακόμα ένα «χρέος» του προς την Μπάρτσα.

ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ

* Είναι καιρός ανανέωσης για όλους. Για τον «Λίο», που χρειάζεται μια νέα πρόκληση, να βγει από τη «ζώνη ασφάλειας» του. Για την Μπάρτσα, που οφείλει να πάψει να είναι ομάδα του ενός και να γίνει σύνολο, να θυμηθεί τις ρίζες της. Η σχέση αυτή, μοναδική και αν ήταν, έκανε τον κύκλο της. Ο χρόνος δεν κάνει χάρες σε κανέναν.

* Έφτασε η στιγμή και η ευκαιρία να απαντήσει σε όσους λένε ότι δεν μπορεί μακριά από την Μπάρτσα, ότι φοβάται να δοκιμάσει. Να πάψουν να του «χτυπάνε» συνεχώς την αποτυχία του να πάρει κάποιον τίτλο με την εθνική Πορτογαλίας ως μειωτικό στη σύγκριση μεταξύ GOAT, ήτοι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

* Αν συνεχίσει στο «Καμπ Νόου», θα κάνει κακό στο μύθο του. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Η παρακμή είναι πολύ μεγάλη για να αλλάξει μόνος του την κατάσταση. Το 8-2 από την Μπάγερν φανερώνει ακριβώς το πόσο πίσω έχει ξεπέσει η ομάδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη. Πώς να αλλάξει τέτοιο χάσμα σύντομα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μέσι: Αρχή και… τέλος;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.