ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bayraktar: Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Bayraktar: Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, όπως φαίνεται από φωτογραφία ενώ στην τελική ευθεία έχουν φτάσει οι συζητήσεις για anti-drone.
Bayraktar: Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Bayraktar: Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, όπως φαίνεται από φωτογραφία ενώ στην τελική ευθεία έχουν φτάσει οι συζητήσεις με τους Ισραηλινούς για την αγορά από την Ελλάδα anti-drone συστημάτων.

Πρόκειται για συστήματα που αχρηστεύουν τα drone ρίχνοντάς τα ή παίρνοντάς τον έλεγχο από τους χειριστές τους.

Όπως μαθαίνουμε οι συζητήσεις με τους Ισραηλινούς πάνε πολύ καλά, με τους Έλληνες επιτελείς να έχουν ενθουσιαστεί από τις δυνατότητες των ισραηλινών συστημάτων που θα… εξαφανίσουν τα τουρκικά Bayraktar από Έβρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Bayraktar: Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο  Bayraktar: Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, όπως φαίνεται από φωτογραφία.

Γενικότερα οι συζητήσεις με τους Ισραηλινούς έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο και για την αγορά από την Αθήνα των ισραηλινών πυραύλων Spike-NLOS.

Είναι γνωστό πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην αγορά anti-drone ισραηλινού συστήματος, όμως έχει ενδιαφέρον ένα στοιχείο για το συγκεκριμένο σύστημα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, καταρρίφθηκε drone που τα σύνορα με τον Λίβανο.

«Το drone παρακολουθήθηκε από τις ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του περιστατικού», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ουσιαστικά πρόκειται για το anti-drone σύστημα (σ.σ. ή άλλο παρόμοιο) από το Ισραήλ, το οποίο συζητά η Ελλάδα να αγοράσει από τους Ισραηλινους, για την αντιμετώπιση των τουρκικών drones.

To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων συστημάτων είναι πως δεν πλήττουν τα drones για να τα καταστρέψουν, αλλά παρεμβαίνουν στις συχνότητές τους, παίρνοντας τον χειρισμό τους.

Δηλαδή οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με τα συγκεκριμένα συστήματα θα προσγειώνουν στην κυριολεξία τα τουρκικά drones όπου θέλουν, ή θα τα αναγκάζουν να κάνουν βόλτες στον αέρα έως ότου πέσουν.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Στρατιωτική άσκηση η δήθεν παρενόχληση του Τσεσμέ

Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Γαλλία αναζητούν ρωσικά υποβρύχια στη Μεσόγειο

Bayraktar: Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: MEKO 200: Η ελληνική τεχνολογία συναντά την τουρκική αυτονομία – Ποιος υπερέχει

MEKO 200: Η ελληνική τεχνολογία συναντά την τουρκική αυτονομία – Ποιος υπερέχει

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας διαθέτει τέσσερις MEKO.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία βλέπει κίνηση της Ελλάδας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο

Η Τουρκία βλέπει κίνηση της Ελλάδας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο

«Η κίνηση της Ελλάδας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο: Ακριβώς 150 χιλιάδες νέοι στρατιώτες», τιτλοφορείται το τουρκικό ρεπορτάζ».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Έστειλε κατασκοπευτικό ATR-72 σε Ρόδο και Κάρπαθο

Τουρκία: Έστειλε κατασκοπευτικό ATR-72 σε Ρόδο και Κάρπαθο

Ξανάρχισαν τις παραβιάσεις οι Τούρκοι που δεν σέβονται ούτε τις Εθνικές επετείους και εορτές της Ελλάδας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα πουλάει τα Mirage για να αγοράσει Rafale – Τα σχέδια που τρομάζουν την Τουρκία!

Η Ελλάδα πουλάει τα Mirage για να αγοράσει Rafale – Τα σχέδια που τρομάζουν την Τουρκία!

Η Ελλάδα συνεχίζει την ενίσχυσή της!

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι γαλλικοί πύραυλοι της Ελλάδας που φρέναραν τα σχέδια της Άγκυρας

Οι γαλλικοί πύραυλοι της Ελλάδας που φρέναραν τα σχέδια της Άγκυρας

Η Ελλάδα έκανε μία κομβική κίνηση που πέρασε χαμηλά στα ραντάρ της δημοσιότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα και drone: Ώρα να υιοθετήσουμε το γαλλικό μοντέλο απέναντι στην τουρκική απειλή

Ελλάδα και drone: Ώρα να υιοθετήσουμε το γαλλικό μοντέλο απέναντι στην τουρκική απειλή

Η εμπειρία της Ουκρανίας και η στροφή της Γαλλίας δείχνουν τον δρόμο για την αναβάθμιση της ελληνικής στρατηγικής στα UAV.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Εντυπωσιασμένος από τη δύναμη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας – Ποιος έκανε τη δήλωση

Εντυπωσιασμένος από τη δύναμη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας – Ποιος έκανε τη δήλωση

«Η συνεργασία μας είναι πραγματικά πολύ καλή. Και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ξεκινά την εκπαίδευση πιλότων F-35 το Σεπτέμβριο

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ξεκινά την εκπαίδευση πιλότων F-35 το Σεπτέμβριο

Η απόκτηση των F-35 είναι μέρος της στρατηγικής αναβάθμισης του στόλου της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Κασμίρ: Ινδία – Πακιστάν – Ελλάδα – Τουρκία και οι στρατηγικές συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο

Κασμίρ: Ινδία – Πακιστάν – Ελλάδα – Τουρκία και οι στρατηγικές συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο

Αν η ένταση συνεχιστεί, οι επιπτώσεις θα φτάσουν έως τη Μεσόγειο, επιβεβαιώνοντας πως πλέον καμία κρίση δεν είναι "τοπική".

Ελληνοτουρκικά