ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Δεν μπορεί η Ελλάδα να θέλει τα F-35 Block 4 μαζί με τις LCS

Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην θέλει αεροπλάνα που εμφανίζουν προβλήματα αλλά να μην έχει θέμα να πάρει πλοία που έχουν δεκάδες προβλήματα εδώ και χρόνια;

Δεν μπορεί η Ελλάδα να θέλει τα F-35 Block 4 μαζί με τις LCS
210704-N-RL695-1340 CARIBBEAN SEA - (July 4, 2021) – The Freedom-variant littoral combat ships USS Sioux City (LCS 11), USS Wichita (LCS 13), USS Billings (LCS 15), and their embarked aviation detachments participate in a maritime training exercise, July 4, 2021. This exercise marks the first time three Freedom-variant littoral combat ships are deployed and operating together. Sioux City, Wichita, and Billings are deployed to the U.S. 4th Fleet area of operations to support Joint Interagency Task Force South’s mission, which includes counter-illicit drug trafficking missions in the Caribbean and Eastern Pacific. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Marianne Guemo/Released)
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δεν μπορεί η Ελλάδα να θέλει τα F-35 Block 4 επειδή τα παλαιότερα έχουν προβλήματα και την ίδια ώρα να θέλει και τις προβληματικές LCS.

«Βεβαίως να πάρουμε F-35, αλλά ποια F-35; Τα F-35 τέταρτης γενιάς», είπε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας κατά την συνέντευξή του στην Μαρία Αναστασοπούλου.

Την ίδια ώρα όμως η Ελλάδα εμφανίζεται να συζητά την παροχή από τις ΗΠΑ έως και τεσσάρων ελαφρών αμερικανικών φρεγατών LCS, οι οποίες έχουν μηχανολογικά προβλήματα αλλά και άλλα τεχνικά προβλήματα (συνολικά 32 θέματα αναφέρουν οι Αμερικανοί).

Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην θέλει αεροπλάνα που εμφανίζουν προβλήματα αλλά να μην έχει θέμα να πάρει πλοία που έχουν δεκάδες προβλήματα εδώ και χρόνια;

Γιατί οι Τούρκοι βλέπουν τις γαλλικές βόμβες της Ουκρανίας και σκέφτονται την Ελλάδα και τα Rafale

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι βλέπουν τις γαλλικές βόμβες της Ουκρανίας και σκέφτονται την Ελλάδα καθώς αυτές είναι οι βόμβες των Rafale.

Οι Γάλλοι κατάφεραν να προσαρμόσουν τις γαλλικές βόμβες AASM στα σοβιετικής τεχνολογίας ουκρανικά MiG-29 ενώ πλέον επιθυμούν να κάνουν το ίδιο και για τα νέα ουκρανικά F-16.

Πρόκειται για τις γαλλικές βόμβες με υψηλή ακρίβεια που «γλιστρούν» προς τον στόχο τους και είναι αυτές που διαθέτουν τα Rafale.

Λογικό οι Τούρκοι να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις έξυπνες βόμβες των Γάλλων με τις οποίες οι Ουκρανοί διαλύουν τις ρωσικές υπόδομές.

Τα Rafale, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά όταν θα γίνει μελλοντικά η αναβάθμισή τους σε F4 (σ.σ. όλα τα Rafale έχουν αυτή τη δυνατότητα), θα μπορούν να μεταφέρουν έως και τρεις AASM 1000 (μία στην κοιλιά και μία κάτω από κάθε πτέρυγα).

Διαβάστε επίσης:

Τουλάχιστον περίεργη η αναφορά του Νίκου Δένδια σε πιθανή πώληση των Mirage 2000-5Mk.2

Το περιστατικό με τους Aster 30 σαν τους ελληνικούς που έκανε την Τουρκία να σκέφτεται πως υπάρχει πρόβλημα

Exit mobile version