Δεν μπορεί η Ελλάδα να θέλει τα F-35 Block 4 επειδή τα παλαιότερα έχουν προβλήματα και την ίδια ώρα να θέλει και τις προβληματικές LCS.
«Βεβαίως να πάρουμε F-35, αλλά ποια F-35; Τα F-35 τέταρτης γενιάς», είπε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας κατά την συνέντευξή του στην Μαρία Αναστασοπούλου.
Την ίδια ώρα όμως η Ελλάδα εμφανίζεται να συζητά την παροχή από τις ΗΠΑ έως και τεσσάρων ελαφρών αμερικανικών φρεγατών LCS, οι οποίες έχουν μηχανολογικά προβλήματα αλλά και άλλα τεχνικά προβλήματα (συνολικά 32 θέματα αναφέρουν οι Αμερικανοί).
Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην θέλει αεροπλάνα που εμφανίζουν προβλήματα αλλά να μην έχει θέμα να πάρει πλοία που έχουν δεκάδες προβλήματα εδώ και χρόνια;
Γιατί οι Τούρκοι βλέπουν τις γαλλικές βόμβες της Ουκρανίας και σκέφτονται την Ελλάδα και τα Rafale
Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι βλέπουν τις γαλλικές βόμβες της Ουκρανίας και σκέφτονται την Ελλάδα καθώς αυτές είναι οι βόμβες των Rafale.
Οι Γάλλοι κατάφεραν να προσαρμόσουν τις γαλλικές βόμβες AASM στα σοβιετικής τεχνολογίας ουκρανικά MiG-29 ενώ πλέον επιθυμούν να κάνουν το ίδιο και για τα νέα ουκρανικά F-16.
Πρόκειται για τις γαλλικές βόμβες με υψηλή ακρίβεια που «γλιστρούν» προς τον στόχο τους και είναι αυτές που διαθέτουν τα Rafale.
Λογικό οι Τούρκοι να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις έξυπνες βόμβες των Γάλλων με τις οποίες οι Ουκρανοί διαλύουν τις ρωσικές υπόδομές.
Τα Rafale, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά όταν θα γίνει μελλοντικά η αναβάθμισή τους σε F4 (σ.σ. όλα τα Rafale έχουν αυτή τη δυνατότητα), θα μπορούν να μεταφέρουν έως και τρεις AASM 1000 (μία στην κοιλιά και μία κάτω από κάθε πτέρυγα).
Διαβάστε επίσης:
Τουλάχιστον περίεργη η αναφορά του Νίκου Δένδια σε πιθανή πώληση των Mirage 2000-5Mk.2