Drone: Τα Η.Α.Ε έδωσαν το πρώτο πλοίο στην Ελλάδα – Μικραίνει η ψαλίδα με την Τουρκία
Τα Η.Α.Ε έδωσαν το πρώτο πλοίο στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Milanion Group και της εταιρείας Aegean Projects.Drone: Τα Η.Α.Ε έδωσαν το πρώτο πλοίο στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Milanion Group και της εταιρείας Aegean Projects που εδρεύει στην Ελλάδα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Projects, Βασίλης Χατζηγιάννης είπε, «Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε την παράδοση του μη επανδρομένου επιφανειακού σκαφών 6,8 μέτρων RHIB στον στρατό ενός μέλους του ΝΑΤΟ και ενός κράτους μέλους της ΕΕ». Πρόσθεσε ότι, «εξειδικευμένες ομάδες εργάστηκαν όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσουν ότι η αυστηρή προθεσμία παράδοσης (3 μήνες) θα τηρηθεί εγκαίρως και εντός του προϋπολογισμού, παρά τους αυστηρούς και απρόβλεπτους περιορισμούς COVID-19».
Τα USV είναι μια αποδεδειγμένη οικονομικά αποδοτική μέθοδος για να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής δύναμης σε έναν στόλο, ενώ απομακρύνεται το προσωπικό από «βρώμικες και επικίνδυνες καταστάσεις», αναφέρει το navalpost.com.
Το USV μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να περιπολεί, να αναφέρει και, εάν απαιτείται, να παρακολουθεί άλλες θαλάσσιες μεταφορές.
Σύμφωνα με το navalpost.com, τα USV είναι πολύ χρήσιμα σκάφη, ειδικά στα θαλάσσια νερά του Αιγαίου. «Τα σκάφη μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στον μοναδικό σχηματισμό του Αιγαίου».
«Ως ο σημαντικότερος αντίπαλος της Ελλάδας, η Τουρκία έχει κάνει πρωτοποριακά έργα σε μη επανδρωμένες τεχνολογίες. Το Τουρκικό Ναυπηγείο ARES ξεκίνησε το πρώτο γηγενές UCSV ULAQ της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα. Η ανάθεση του Milanion ήταν το πρώτο βήμα της Ελλάδας στην επίτευξη ισορροπίας στην τεχνολογία μη επανδρωμένων επιφανειακών σκαφών», καταλήγει το navalpost.com.
Σε κοινό δελτίο τύπου, ο Γενικός Διευθυντής του ναυπηγείου ARES Shipyard, Ουτκού Αλάντς και ο Γενικός Διευθυντής Άμυνας της τουρκικής εταιρείας Meteksan, Σελτσούκ Αρπαρσλάν, δήλωσαν ότι «ολοκληρώσαμε το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος της Τουρκίας ULAQ-Sida και ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές.
Το SİDA, το οποίο έχει 400 χιλιόμετρα εύρος πλεύσης, ταχύτητα 65 χιλιομέτρων ανά ώρα, δυνατότητα ορατότητας ημέρας / νύχτας, εθνική κρυπτογραφημένη επικοινωνιακή υποδομή, παράγεται από προηγμένο σύνθετο υλικό.
Το ULAQ μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικούς τύπους ωφέλιμων φορτίων και να επιχειρήσει ηλεκτρονικό πόλεμο και παρεμβολές ενώ θα διαθέτει πυραυλικά συστήματα για την κάλυψη διαφορετικών επιχειρησιακών αναγκών (πυραυλικό σύστημα L-UMTAS).
Αυτο μου ειχε περασει κατω απο το ρανταρ…https://t.co/KygF8CiSQE
— Lakis Komninos (@komninos_lakis) July 16, 2021
Διαβάστε επίσης:
Φρεγάτες : Μόνο αυτές τρομάζουν τους Τούρκους – Μη τις πάρουν οι Έλληνες τελειώσαμε
Τούρκοι: Την πάθαμε με τα Rafale μην την πάθουμε και με τις ελληνικές φρεγάτες
Drone: Τα Η.Α.Ε έδωσαν το πρώτο πλοίο στην Ελλάδα – Μικραίνει η ψαλίδα με την Τουρκία