Ελληνικά υποβρύχια: Κρυμμένα στο βυθό τρομάζουν τους Τούρκους την ώρα που πολλές είναι οι επιτυχίες των Ελλήνων επί των Τούρκων στον ουρανό καθώς και πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, από την αρχή της ελληνοτουρκικής κρίσης το καλοκαίρι έως και σήμερα.
Το τουρκικό ερευνητικό – υδατογραφικό Τσεσμέ, κάνει έρευνες στο Κεντρικό Αιγαίο, με πληροφορίες να θέλουν πως καταγράφει το ανάγλυφο του βυθού, ώστε να έχουν εικόνα τα τουρκικά υποβρύχια.
Το Τσεσμέ με την… πρόφαση της χαρτογράφησης του βυθού για την δημιουργία χαρτών για την ναυσιπλοϊα, στην ουσία θέλει να αποτυπώσει το ανάγλυφο του βυθού, ώστε να μην την… πατήσουν ξανά τα τουρκικά υποβρύχια, τα οποία δεν τολμούσαν να βγουν στο Αιγαίο το περασμένο καλοκαίρι.
Η Άγκυρα δεν ξέχασε τα χουνέρια που πέρασε το καλοκαίρι από τους Έλληνες, έτσι προετοιμάζεται για το μέλλον.
Ποτέ δεν κατάφεραν οι Τούρκοι να βρουν τα ελληνικά υποβρύχια, έτσι δεν θέλουν να την… ξαναπατήσουν.
Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν πολλές φορές να βρουν τα ελληνικά υποβρύχια όμως αυτό στάθηκε αδύνατο.
Μάλιστα τα τουρκικά υποβρύχια πέρασαν δύσκολες ώρες από τους Έλληνες διώκτες τους όσες φορές προσπάθησαν να κάνουν επίδειξη σημαίας κοντά σε κάποια ελληνική ακτή.
Σε κάποιες περιπτώσεις το χουνέρι των Τούρκων έκανε και γύρο του κόσμου.
Αυτό που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι είναι όχι να βρουν τα ελληνικά υποβρύχια, αλλά να βρουν τα «καρτέρια» τους, δηλαδή τις κρυψώνες όπου αθόρυβα περιμένουν τους Τούρκους για να τους πλήξουν.
Τα «καρτέρια» αυτά παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό με τους Τούρκους να πονοκεφαλιάζουν κάθε φορά που βγάζουν τα πολεμικά πλοία τους από τα λιμάνια.
Ουσιαστικά βαδίζουν στο άγνωστο, μην έχοντας εικόνα που μπορούν να τους πλήξουν οι Έλληνες.
Τα 214 αποτελούν τα καλύτερα υποβρύχια του τύπου τους στον κόσμο.
Η Ελλάδα μπορεί βάσει τη σύμβασης που έχει με τους Γερμανούς να ενεργοποιήσει την αγορά άλλων έξι 214 (2+2+2) όμως η πλάτες της Γερμανίας στην Τουρκία και η αγορά από την Άγκυρα έξι γερμανικών τύπου 214 έχει εξοργίσει την Αθήνα.
Τα >ελληνικά 214 διορθώθηκαν στην Ελλάδα, όμως οι άνθρωποι που δούλεψαν πάνω σ’ αυτά έχουν πλέον αποχωρήσει από τα ελληνικά Ναυπηγεία.
Έτσι η κατασκευή των άλλων γερμανικών υποβρυχίων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση αφού θα πρέπει να εκπαιδευτεί και το προσωπικό των ναυπηγείων.
Διαβάστε επίσης:
Ένοπλες Δυνάμεις: H Eλλάδα έχει ήδη κλειδώσει τους στόχους βαθειά στην Τουρκία
Τούρκοι: Θα μπούμε σε 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη και σε 12 μέρες στην Αθήνα
Ελληνικά υποβρύχια: Κρυμμένα στο βυθό τρομάζουν τους Τούρκους