Ελληνοτουρκικά: Ευτυχώς παίρνουν κινητήρες από τη Νότια Κορέα οι Τούρκοι για να κάνουν τανκς
Μετά την άρνηση της Γερμανίας οι Τούρκοι αποφάσισαν τελικά να βάλουν στα Altay τον κορεατικο, αφού έμειναν από επιλογές.Ελληνοτουρκικά: Ευτυχώς παίρνουν κινητήρες από τη Νότια Κορέα οι Τούρκοι για τα νέα τους τανκς Altay.
Μετά από… πολλές καθυστερήσεις οι Τούρκοι κατέληξαν στο να βάλουν νοτιοκορεάτικούς κινητήτρες στο βασικό τουρκικό άρμα μάχης Altay.
Η ιστορία των Altay εξελίχθηκε σε… «ιστορία μου αμαρτία μου» καθώς πρόκειται για ένα εξ αρχής νοτικορεάτικο άρμα στο οποίο οι Τούρκοι ήθελαν να βάλουν γερμανικό κινητήρα.
Μετά την άρνηση της Γερμανίας οι Τούρκοι αποφάσισαν τελικά να βάλουν στα Altay τον κορεατικο, αφού έμειναν από επιλογές.
Πρόκειται για πιο βαρύ κινητήρα από τον γερμανικό ενώ αν και οι Τούρκοι υπολογίζουν να βγάλουν τα Altay σε παραγωγή σε δύο χρόνια, αν προστεθούν και οι απαραίτητες δοκιμές του κινητήρα και ο χρόνος για να «κουμπώσει» ο κινητήρας στο σύστημα μετάδοσης, τότε ούτε σε… πέντε χρόνια δεν θα ξεκινήσει η παραγωγή του.
Πονεμένη ιστορία για τους Τούρκους.
Βέβαια ακόμα και αν ξεπεραστούν τα προβλήματα με τον κινητήρα, σύμφωνα με τους ίδιους τους Τούρκους η σχεδίαση των τουρκικών τανκς είναι καταστροφική, «με προβλήματα στην ασπίδα των πυροβόλων και τον πύργο τους».
Oι Τούρκοι θέλουν να παράξουν 1.000 Altay ενώ μετά προσδοκούν να αρχίσουν την παραγωγή και των μη επανδρωμένων μοντέλων.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Bakan Kang Eun-ho, Altay Tankı motoru tedarikine ilişkin niyet beyanını bugün imzaladığını söyledi.”
➡️ Haberin devamı için: https://t.co/SFp1lqWMYA@TC_Disisleri#msidergisi #Altay #Tank #Motor pic.twitter.com/u38Gjl81tT
— MSI Turkish Defence Review (@MSI_Dergisi) October 22, 2021
Διαβάστε επίσης:
Ελληνοτουρκικά: F-35 τώρα που πληρώνονται μετά και συμπαραγωγή – Σειρά ο Στρατός