ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ένα βήμα πιο κοντά στο ελληνικό drone που τρέλανε τους Ισραηλινούς

Ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό stealth drone LOTUS βρίσκεται η χώρα μας καθώς έπεσαν οι υπογραφές στις συμβάσεις των σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

lotus-drone ελληνοτουρκικά
Συντάκτης: Μάριος Σταμπουλής Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ελληνοτουρκικά: Ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό stealth drone LOTUS βρίσκεται η χώρα μας καθώς έπεσαν οι υπογραφές στις συμβάσεις των σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Ελληνοτουρκικά: Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο stealth drone LOTUS που είναι να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο, βρίσκεται η χώρα μας.

Κι αυτό γιατί χθες (5/7) έπεσαν οι υπογραφές στις συμβάσεις των αναπτυξιακών προγραμμάτων για το μη-επανδρωμένου σύστημα LOTUS και το σύστημα SMOTANET μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Intracom Defense (IDE), συντονιστή των αντίστοιχων κοινοπραξιών των δύο έργων.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων), κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος και την IDE, ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το LOTUS – LOW Observable Tactical Unmanned System χρησιμοποιεί μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως:

Στελθ ιδιότητες
Ανεξάρτητες λειτουργικές δυνατότητες
Αξιοπλοΐα και διαλειτουργικότητα με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ
Αξιόπιστες επικοινωνίες
Εκτεταμένη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
Κυβερνο-ασφάλεια και δυνατότητα υποστήριξης πρόσθετων αποστολών

Το LOTUS θα βασίζεται σε προηγούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία στα drones HCUAV (σ.σ. έχει ήδη δοκιμαστεί με πτήση) και DELAER(σ.σ. αναμένεται να πραγματοποιήσει πτήσεις φέτος).

Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα συμμετέχοντα κράτη μέλη (Κύπρο, Ισπανία, Ολλανδία), παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξει τη βιομηχανική ικανότητα της χώρας να αναπτύξει υπερσύγχρονες τεχνολογίες.

«Με την ευκαιρία της υπογραφής των συμβάσεων των αναπτυξιακών προγραμμάτων LOTUS και SMOTANET με το ΥΠΕΘΑ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών της ΓΔΑΕΕ, για την συμβολή τους στο καθορισμό των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στο πλαίσιο του ρόλου του ΥΠΕΘΑ ως Υπεύθυνος Έργων και για την εν γένει μέχρι τώρα ένθερμη υποστήριξή τους. Τα δύο αυτά προγράμματα, αποτελώντας παράδειγμα ευρωπαϊκής καινοτομίας, θα προσδώσουν έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να επιχειρήσουν σε ένα πολυσύνθετο γεωγραφικό περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις για την αποτελεσματικότητα των αποστολών τους», σημείωσε για το πρόγραμμα ο Γεώργιος Τρουλλινός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες απειλές Ερντογάν για γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο παρά τις Διενθείς «σφαλιάρες»

Ελληνοτουρκικά: Τρέλα για το πρώτο Rafale στα ελληνικά χρώματα

Survivor τελικός: Η Ελευθερία Ελευθερίου ξεκαθαρίζει την θέση της – Ράπισμα σε Τριαντάφυλλο (video)

Exit mobile version