ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά: Έρχονται κυρώσεις στην Τουρκία – Σταματήστε λένε οι Γερμανοί

Ένα βήμα πριν από τις κυρώσεις βρίσκεται η Τουρκία με την Γερμανία να καλεί την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο για να μην τιμωρηθεί - Στον τουρισμό θα την χτυπήσουν.
Eλληνοτουρκικά: Έρχονται κυρώσεις στην Τουρκία – Σταματήστε λένε οι Γερμανοί

Ελληνοτουρκικά: Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για να αποφύγει τις κυρώσεις.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει λίστα πιθανών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, οι οποίες θα εστιάζονται στον τουριστικό κλάδο και τον κλάδο των μεταφορών.

Toύρκοι: Θα χoρεύψουμε συρτάκι τα ελληνικά F-35 με τους S-400

Αυτό ανέφερε πριν λίγες μέρες το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο τελευταίο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ΕΕ σημείωνε πως όλες οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν μέσω ειρηνικού διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε επαναλάβει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο, των οποίων τα κυριαρχικά δικαιώματα πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Η ΕΕ είχε δηλώσει έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για την προώθηση αυτών των στόχων, αφήνοντας έτσι ανοικτό το θέμα της επιβολής κυρώσεων.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Η Αθήνα και το Ριάντ συζητούν τον εκσυγχρονισμό συστήματος Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021.

Ελληνοτουρκικά