ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά: Φοβήθηκαν τα ελληνικά F-16 στην Αν. Μεσόγειο οι Τούρκοι – Έβγαλαν τα Bayraktar

Eλληνοτουρκικά: Τελικά κάτι έκρυβε η μεγάλη δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο στα νότια παράλια της Κύπρου την Τρίτη. Τουρκικά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Boeing E-7T και Bayraktar TB2 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν στην περιοχή ερευνών του Oruc Reis, δημιουργώντας μία ομπρέλα προστασίας πάνω από αυτό. Oruc Reis: Κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι...
Eλληνοτουρκικά: Φοβήθηκαν τα ελληνικά F-16 στην Αν. Μεσόγειο οι Τούρκοι – Έβγαλαν τα Bayraktar

Eλληνοτουρκικά: Τελικά κάτι έκρυβε η μεγάλη δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο στα νότια παράλια της Κύπρου την Τρίτη.

Τουρκικά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Boeing E-7T και Bayraktar TB2 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν στην περιοχή ερευνών του Oruc Reis, δημιουργώντας μία ομπρέλα προστασίας πάνω από αυτό.

Oruc Reis: Κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι – Μεγάλη δραστηριότητα στην Αν. Μεσόγειο

Ο λόγος ήταν πως oι Τούρκοι φοβήθηκαν επίδειξη σημαίας των ελληνικών F-16 στην περιοχή.

Την είχαν ξαναπατήσει και αυτή την φορά ήθελαν να είναι προετοιμασμένοι.

Τα ελληνικά F-16 είχαν τρυπήσει τα τουρκικά ραντάρ και είχαν φτάσει στην Κύπρο.

Οι Τούρκοι είχαν πληροφορίες ότι θα συμβεί κάτι παρόμοιο, οπότε έβγαλαν τα ιπτάμενα ραντάρ τους και τα Bayraktar να περιπολούν πάνω από το Oruc Reis.

Η πτήση ενός αμερικανικού ιπτάμενο ραντάρ στην περιοχή έβαλε σε… σκέψεις του Τούρκους που αποφάσισαν να δράσουν άμεσα, δημιουργώντας ομπρέλα προστασίας πάνω από το Oruc Reis.

Άλλες πηγές ήθελαν τους Τούρκους να ψάχνουν θερμό επεισόδιο στην περιοχή για να την γκριζάρουν, με φόντο και την επιστολή του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), την ίδια μέρα, αναφέρεται πως δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στο καθεστώς που ίσχυε στην περιοχή αναφορικά με τις αρμοδιότητες της Αθήνας.

Πάντως στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βλέπουν γι άλλη μία φορά την Τουρκιά να διαπράττει το ίδιο λάθος που είχε κάνει μέσα στο καλοκαίρι, όταν είχε βγάλει πάλι όλο τον στόλο της «άτσαλα» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες να στοχοποιήσουν τα τουρκικά πλοία.

Τουλάχιστον 60 τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται σε επιφυλακή εντός τω τουρκικών λιμανιών για να βγουν στην ανοιχτή θάλασσα.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ ενισχύουν τον άξονα 3+1 και τον ρόλο τους στον διάδρομο IMEC που ενώνει Ινδία, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει τέσσερις τορπιλοσωλήνες 650 χιλιοστών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εικασίες για δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Σχέδια για κοινή ελληνοϊσραηλινή ναυτική παρουσία με φρεγάτα υποβρύχια και κορβέτα στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο συνεργασίας ταχείας αντίδρασης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Σχέδιο για ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης

Σχέδιο για ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης

Σενάρια για κοινή ταξιαρχία Ελλάδας Ισραήλ, με τη συμμετοχή της Κύπρου και βάσεις σε Ρόδο ή Κάρπαθο για προστασία κρίσιμων υποδομών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale «Make in India»: Ινδική συμμετοχή στο ραντάρ RBE2

Rafale «Make in India»: Ινδική συμμετοχή στο ραντάρ RBE2

Ινδική εταιρεία μπαίνει στην εφοδιαστική αλυσίδα του ραντάρ RBE2 AESA των Rafale. Συμφωνία Thales και SFO Technologies.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά αντιτορπιλικά: Άχρηστα στο Αιγαίο τα ετοιμάζει για την Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκικά αντιτορπιλικά: Άχρηστα στο Αιγαίο τα ετοιμάζει για την Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα δεν διαθέτει πλοία αυτού του μεγέθους ενώ ο πυρήνας της ελληνικής αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής θα είναι οι τέσσερις ελληνικές Belharra.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα καταθέτει νέα αμυντική λίστα στο SAFE για 787 εκατ. ευρώ – Θα φτιάχνει και πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος

Η Ελλάδα καταθέτει νέα αμυντική λίστα στο SAFE για 787 εκατ. ευρώ – Θα φτιάχνει και πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος

Η τελική απόφαση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών προτάσεων αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες: Έκανε λάθος η Ελλάδα που πλήρωσε τις 4 FDI ενώ μπορούσε να πάρει τις FREMM μέσω SAFE;

Φρεγάτες: Έκανε λάθος η Ελλάδα που πλήρωσε τις 4 FDI ενώ μπορούσε να πάρει τις FREMM μέσω SAFE;

Mήπως λοιπόν η Ελλάδα βιάστηκε να επιλέξει τις γαλλικές FDI και θα μπορούσε να πάρει τις νέες FREMM (οι 2+2 από την Ιταλία θα είναι μεταχειρισμένες);

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Η Άγκυρα τονίζει πως η τρέχουσα παραγωγή πετρελαίου, ύψους 180.000 βαρελιών την ημέρα, καλύπτει της ανάγκες καυσίμων για επτά εκατ. οχήματα.

Ελληνοτουρκικά