Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία γεμίζει την Αν. Μεσόγειο με drone πλοία ULAQ
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία ξεκίνησε το σχέδιό της να γεμίσει με τα drone βαριά οπλισμένα πλοία την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία ξεκίνησε να γεμίσει με τα drone πλοία ULAQ την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Το DEFENCE TURK ανακοίνωσε με… πάσα επισημότητα πως το «οπλισμένο μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα (SİDA) , η πρώτη πλατφόρμα της σειράς “ULAQ” , του οποίου η πρωτότυπη παραγωγή ολοκληρώθηκε, ξεκίνησε πρόσφατα να επιχειρεί».
Σε κοινό δελτίο τύπου, ο Γενικός Διευθυντής του ναυπηγείου ARES Shipyard, Ουτκού Αλάντς και ο Γενικός Διευθυντής Άμυνας της τουρκικής εταιρείας Meteksan, Σελτσούκ Αρπαρσλάν, δήλωσαν ότι «ολοκληρώσαμε το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος της Τουρκίας ULAQ-Sida και ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές.
Το SİDA, το οποίο έχει 400 χιλιόμετρα εύρος πλεύσης, ταχύτητα 65 χιλιομέτρων ανά ώρα, δυνατότητα ορατότητας ημέρας / νύχτας, εθνική κρυπτογραφημένη επικοινωνιακή υποδομή, παράγεται από προηγμένο σύνθετο υλικό.
Το ULAQ μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικούς τύπους ωφέλιμων φορτίων και να επιχειρήσει ηλεκτρονικό πόλεμο και παρεμβολές ενώ θα διαθέτει πυραυλικά συστήματα για την κάλυψη διαφορετικών επιχειρησιακών αναγκών (πυραυλικό σύστημα L-UMTAS).
Το ULAQ, που σημαίνει αγγελιοφόρος στα τουρκικά, πήρε το όνομά του από τους αγγελιοφόρους του οθωμανικού στρατού.
Το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες EW (που θα έχουν δυνατότητα παρεμβολής) και αισθητήρες EO.
Μήκος: 11 μέτρα
Ταχύτητα: 35 κόμβοι
Εύρος: 215 Ναυτικά μίλια
Εξοπλισμός: πυραύλοι 4xCirit και 2xUMTAS
Σταθμός ελέγχου: Μπορεί να ελεγχθεί από σταθμούς εδάφους και θάλασσας
Βάσει του επιχειρισιακού σχεδίου των Τούρκων, το τουρκικό drone θα κάνει βολές το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Η ελληνική Intracom Defense (IDE) σε συνεργασία με την Barracuda ανακοίνωσαν την δημιουργία του πολλαπλών χρήσεων USV-747 το οποίο μπορεί να επιχειρήσει με καιρό άνω των επτά Μποφόρ και έχει εμβέλεια δράσης 500 ναυτικά μίλια.
Το USV-747 θα είναι οπλισμένο με πυροβόλα 40mm και 50αρι πολυβόλο και ελαφρές τορπίλες κατά υποβρυχίων.
To ελληνικό ταχύπλοο θα μπορεί να επιχειρεί με ανώτερη ταχύτητα 55 κόμβων (σ.σ. ταξιδεύει με 29 κόμβους) και να μεταφέρει από δύο έως 14 (σ.σ. σε ακραίες περιπτώσεις) άτομα προσωπικό.
Το θέμα μάλιστα έκανε τον γύρο των τουρκικών μέσων και του διαδικτύου στην Τουρκία.
Ελληνοτουρκικά:
Διαβάστε επίσης:
Ελληνοτουρκικά: Δημοσκόπηση ΣΟΚ – Ο Ερντογάν φεύγει νύχτα
Eλλητουρκικά: Παγίδευσε την Άγκυρα η Μόσχα – Παιχνίδι με τα κλειδιά των S-400