ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία γεμίζει την Μεσόγειο με drone πλοία οπλισμένα με πυραύλους

Ελληνοτουρκικά: Ειδική μνεία γίνεται στον ρουμανικό, τον ρωσικό και τον αγγλικό τύπο για τα τούρκικα μη επανδρωμένα πολεμικά πλοία.
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία γεμίζει την Μεσόγειο με drone πλοία οπλισμένα με πυραύλους

Ελληνοτουρκικά: Ειδική μνεία γίνεται στον ρουμανικό, τον ρωσικό και τον αγγλικό τύπο για τα μη επανδρωμένα πολεμικά πλοία που έφτιαξε η Τουρκία.

«Κίνδυνος στη Μαύρη Θάλασσα!» τιτλοφορείται το άρθρο του Οβιντίου Ντρουγκάλ στην σοβαρή ρουμανική εφημερίδα Evenimentul Zilei.

Ένοπλες Δυνάμεις: Επιβάλλεται άμεση ενίσχυση των Ειδικών Δυνάμεων με Switchblade 600

Σύμφωνα με τους Ρουμάνους ,αφού τα τουρκικά μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη άλλαξαν τη μοίρα των πολέμων στη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Ερντογάν ετοίμασε μια νέα έκπληξη για ολόκληρο τον κόσμο. Τα μη επανδρωμένα πολεμικά πλοία.

Όπως αναφέρεται, τέτοια μη επανδρωμένα πλοία, γνωστά ως AUSV (Armed Unmanned Surface Vehicle), θα αναπτυχθούν στη Μεσόγειο τον επόμενο μήνα.

Το μη επανδρωμένο πλοίο κατασκευάστηκε από τον τουρκικό στρατό στα ναυπηγεία της Ares, σε συνεργασία με την Meteksan Defense Industry.

Η Ares ισχυρίζεται ότι το AUSV μπορεί να φτάσει ταχύτητες 65 km / h. Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι το νέο πολεμικό πλοίο μπορεί να «χρησιμοποιηθεί ως πλήρως αυτόνομο όχημα».

Στρατηγός Τζούμης: Πρέπει να ανησυχούμε – Παρακολουθούν οι Τούρκοι με τα Bayraktar τα νησιά μας

Το AUSV θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα πυραύλων 70 mm καθοδηγούμενο από λέιζερ, καθώς και πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας, της τουρκικής εταιρείας Roketsan.

Την ίδια ώρα η βρετανική εφημερίδα Express αναφέρει ότι τα τουρκικά ναυπηγεία ARES και METEKSAN είναι έτοιμα να παράγουν και άλλα AUSV.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι νέοι «πειρατές» του Ερντογάν δεν θα επιτεθούν στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς οι Τούρκοι φαίνεται να είναι όλο και περισσότερο αποφασισμένοι να αμφισβητήσουν τη ρωσική ηγεμονία στον Καύκασο.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά