Ελληνοτουρκικα: Είδαν τα μαγικά πράγματα στο Αιγαίο με τα Rafale και τις Belharra;
Δεν τα έχουν δει ούτε στον ύπνο τους οι Τούρκοι αυτά που θα γίνονται στο Αιγαιο και την Ανατολική Μεσόγειο.Ελληνοτουρκικα: Είδαν τα μαγικά πράγματα που θα γίνονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με τα Rafale και τις Belharra.
Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος καλωσόρισε πριν από λίγες μέρες την γαλλικά φρεγάτα Provance και τις ασκήσεις που θα κάνει με τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και τα μαχητικά της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.
Μάλιστα έκανε λόγο για την ανάπτυξη «κοινής στρατηγικής κουλτούρας» Ελλάδος και Γαλλίας, με σκοπό όπως είπε την «αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας».
Η γαλλική φρεγάτα Provence (D652) είναι μια φρεγάτα κλάσης Aquitaine του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού η οποία ανήκει στο πρόγραμμα των φρεγατών πολλαπλών χρήσεων φρεγάτας FREMM.
Οι FREMM συνεργάζονται με τα Rafale δίνοντας και παίρνοντας εικόνα από τα γαλλικά μαχητικά. Πρόκειται για διαδικασίες προσομοίωσης, ανταλλαγής δεδομένων και πληροφορίων, μεταξύ Rafale και FREMM που έχουν τα ίδια συστήματα με τις Belharra.
Έτσι, η γαλλική FREMM έκανε μία… επίδειξη για τις δυνατότητες που θα αναπτυχθούν στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και αεροπορία, δυνατότητες που ούτε στο… όνειρό τους δεν έχουν δει οι Τούρκοι.
Ακόμα και τα καταριανά Rafale δεν έχουν τις δυνατότητες αυτές (σ.σ. ούτε καν για link 16) οπότε καταλαβαίνει κανείς πόσο διαφορετικά θα είναι τα πράγματα σε λίγο καιρό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Τα όπλα των Rafale και των Belharra, καθώς και τα συστήματά τους, συμπληρώνουν το ένα το άλλο προσφέροντας τρομερές δυνατότητες σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.
Οι ασκήσεις αυτές έχουν οδηγήσει το Π.Ν. στην απόφαση να προκρίνει αναφορικά με τις κορβέτες επίσης την γαλλικη πρόταση των Gowind, αφού στην συγκεκριμένη αρχιτεκτονική άμυνας που αναπτύσσεται στο Αιγαίο από αέρα και θάλασσα οι γαλλικές κορβέτες συμπληρώνουν αρμονικά το παζλ.
Βέβαια αυτά που ακούμε είναι πως και οι ολλανδικές κορβέτες έχουν τους οπαδούς τους, αφού πρόκειται επίσης για πολυ καλά πλοία.
Να σημειωθεί πως για την ώρα οι ιταλική και η αμερικανική κρίνονται ως ακρετά ακριβές ενώ η βρετανική πρόταση παραμένει στο τραπέζι για τον λόγο των πλοίων ενδιάμεσης λύσης που μπορεί να προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Αθήνα.
Και ως γνωστό η Ελλάδα έχει ανάγκη από πλοία.
Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ θεωρούν βέβαιο πως η Ελλάδα θα πάρει τις τέσσερις MMSC ως κορβέτες – ελαφρές φρεγάτες.
Ελληνοτουρκικα: Είδαν τα μαγικά πράγματα στο Αιγαίο με τα Rafale και τις Belharra
Διαβάστε ακόμα:
Ελληνοτουρκικα: Ήρθε 5η πρόταση για τις κορβέτες από την Βρετανία με όπλο τα πλοία ενδιάμεσης λύσης