ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: «Καλοπιάνει» τις ΗΠΑ ο Ερντογάν!

Ελληνοτουρκικά: Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν που στρέφεται πλέον στις ΗΠΑ και με… καλοπιάσματα προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα.
Ελληνοτουρκικά: «Καλοπιάνει» τις ΗΠΑ ο Ερντογάν!

Ελληνοτουρκικά: Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν που στρέφεται πλέον στις ΗΠΑ και με… καλοπιάσματα προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα.

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτα πράγματα από τον Ερντογάν, που συνεχίζει να κάνει… κωλοτούμπες και προσεγγίζει τις ΗΠΑ για να διορθώσει τις σχέσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την επιθυμία του να αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών βάσει μιας αμοιβαία επωφελούς προσέγγισης, ενώ πολλές διαφωνίες σκίασαν τα τελευταία χρόνια τις σχέσεις μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

«Επιθυμούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση στη βάση του win-win», δήλωσε ο Ερντογάν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από την τουρκική προεδρία.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους δήλωσε επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως τα «κοινά συμφέροντα της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πιο πολλά από τις διαφορές τους».

Η Τουρκία είχε δεχθεί με κάποια καχυποψία την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, φοβούμενη μια σκλήρυνση της Ουάσινγκτον απέναντί της σε πολλά θέματα.

Ελληνοτουρκικά: Αντιδρώντας στην παράδοση το 2019 στην Τουρκία της πρώτης συστοιχίας του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των αεροσκαφών F-35 και απαγόρευσαν τον Δεκέμβριο την έκδοση άδειας εξαγωγής όπλων στην SSB, την τουρκική κυβερνητική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού.

Μια πρώτη αμερικανική αντίδραση, που θεωρήθηκε χλιαρή από την Άγκυρα, στον θάνατο 13 Τούρκων στο Ιράκ που κρατούνταν από τους αντάρτες του ΡΚΚ αναβίωσε αυτήν την εβδομάδα τις εντάσεις, με τον Ερντογάν να κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι υποστηρίζει τους Κούρδους «τρομοκράτες».

Ο θυμός της Άγκυρας κατευνάστηκε από μια δήλωση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ο οποίος απέδωσε την ευθύνη ανοιχτά στο ΡΚΚ για τον θάνατο των 13 Τούρκων.

«Περιμένουμε μια καθαρή στάση από όλους τους συμμάχους μας μετά τη δειλή τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή 13 πολιτών μας», δήλωσε απόψε ο Ερντογάν.

Η απόρριψη της αρχικής καταδίκης των ΗΠΑ από την Άγκυρα αντανακλά την δυσπιστία της απέναντι στην Ουάσινγκτον όσον αφορά την πολιτική της έναντι των Κούρδων ανταρτών.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί το PKK τρομοκρατική οργάνωση, αλλά υποστηρίζει τις κουρδικές πολιτοφυλακές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στον αγώνα τους κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Αυτή η υποστήριξη προς την ένοπλη κουρδική οργάνωση της Συρίας βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο της έντασης στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Πηγή: Onalert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσεσμέ: Χαρτογράφηση του ανάγλυφου του βυθού για τα τουρκικά υποβρύχια

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά