ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ο Μπάιντεν θέλει να τα πάει καλά με τον Ερντογάν – Σκέφτεται να του δώσει 40 F-16 Viper;

Σε ένα θέμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα Ελληνοτουρκικά, ο Μπάιντεν θέλει να τα πάει καλά με τον Ερντογάν και σκέφτεται να να του δώσει 40 F-16 Viper!
Ελληνοτουρκικά: Ο Μπάιντεν θέλει να τα πάει καλά με τον Ερντογάν – Σκέφτεται να του δώσει 40 F-16 Viper;

Ελληνοτουρκικά: Συνάντηση κορυφής είχαν στη Ρώμη ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Τζο Μπάιντεν, με τους δύο άνδρες να συζητούν εφ’όλης της ύλης, μετά και το θέμα που προέκυψε με την απέλαση των 10 πρεσβευτών και είχε οδηγήσει τον Τσαβούσογλου να σκέφτεται την παραίτηση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας όπως και ο Τζο Μπάιντεν, βρίσκονται στην ιταλική πρωτεύουσα με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των G-20 και σήμερα, Κυριακή (31/10), είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Άντονι Μπλίνκεν.

Κατά την συνάντηση τους που διήρκησε περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, όπως αναφέρει και η «Milliyet»,  έθιξαν πολλά θέματα όπως ο  εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16, που αποτελεί και το πλέον καυτό θέμα στην ατζέντα της γειτονικής χώρας.

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση ήταν η στάση του Αμερικανού προέδρου πριν από την συνομιλία του με τον Ερντόγαν, όταν σε ερώτηση ενός δημοσιογράφου για το αν σκοπεύουν οι ΗΠΑ να δώσουν 40 F-16 Viper στην Τουρκία, εκείνος απάντησε πως «σχεδιάζουμε να έχουμε μια καλή συνάντηση».

Ελληνοτουρκικά: Ο Μπάιντεν θέλει να τα πάει καλά με τον Ερντογάν - Σκέφτεται να του δώσει 40 F-16 Viper?

Με αυτή του την απάντηση, ο Μπάιντεν φανέρωσε τις σκέψεις που έχει γύρω από τις σχέσεις του με τον Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο και φαίνεται πως θέλει να τα πάει καλά.

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Τουρκία: Θα μιλήσουμε για το SAFE όταν μας έχετε ανάγκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ υποβαθμίζει το πρόγραμμα SAFE και στέλνει μήνυμα ισχύος προς την Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ισραηλινός αναλυτής: Οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Ο Σάι Γκαλ προειδοποιεί ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά δοκιμή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Γιατί το Ισραήλ φοβάται την Τουρκία και τα τουρκικά F-35;

Πακιστανικά ΜΜΕ αναλύουν γιατί το Ισραήλ αντιδρά στα τουρκικά F-35 αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία εστιάζοντας στην τεχνολογία και την αυτονομία χρήσης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η  πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Ελληνοτουρκικά: Αερομαχίες στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι – Η πρώτη αερομαχία μετά από χρόνια

Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο μετά την άφιξη της φρεγάτας Κίμων, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Ελληνοτουρκικά: Γιατί οι Τούρκοι επενδυτές έρχονται στην Ελλάδα σαν… τρελοί

Το 2025, οι αιτήσεις για την ελληνική Χρυσή Βίζα από την Τουρκία αυξήθηκαν κατά 153%

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ρωσικό drone Orlan συνετρίβη στην Τουρκία – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος ρωσικής προέλευσης τύπου Orlan συνετρίβη στο Κοτζαελί με τις τουρκικές αρχές να ερευνούν το περιστατικό

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Τώρα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τούρκοι έστειλαν τις φρεγάτες στην Κάσο – Γιατί έχασαν τότε την Ανατολική Μεσόγειο

Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ ενισχύουν τον άξονα 3+1 και τον ρόλο τους στον διάδρομο IMEC που ενώνει Ινδία, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει τέσσερις τορπιλοσωλήνες 650 χιλιοστών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εικασίες για δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Σχέδια για κοινή ελληνοϊσραηλινή ναυτική παρουσία με φρεγάτα υποβρύχια και κορβέτα στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο συνεργασίας ταχείας αντίδρασης.

Ελληνοτουρκικά