Ελληνοτουρκικά: Συμφωνία-«μαμούθ» και νέο αμυντικό υπερόπλο στα χέρια της Ελλάδας!
Ένα νέο υπερόπλο αναχαίτισης πυραύλων μέσω εκτόξευσης ακτινών λέιζερ θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα η Ελλάδα. Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ υπήρξε μια ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ουγγαρίας. Εκεί οι τέσσερις υπουργοί αποφάσισαν να αναπτύξουν μια ξεχωριστή υπερσύγχρονη αμυντική συνεργασία για κινητά συστήματα αεράμυνας...Ένα νέο υπερόπλο αναχαίτισης πυραύλων μέσω εκτόξευσης ακτινών λέιζερ θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα η Ελλάδα. Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ υπήρξε μια ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ουγγαρίας.
Εκεί οι τέσσερις υπουργοί αποφάσισαν να αναπτύξουν μια ξεχωριστή υπερσύγχρονη αμυντική συνεργασία για κινητά συστήματα αεράμυνας με ακτίνες λέιζερ. Τα συστήματα αυτά που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες αμυντικές προκλήσεις και ανάλογες απειλές και αποτελούν νέο υπερόπλο για την Ελλάδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Μεγάλη νίκη, «διαλύσαμε» τουρκικό υποβρύχιο έξω από την Κω!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ειδικοί θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών, για την ανάπτυξη δηλαδή ενός συστήματος συγκεντρωτικής ενέργειας ή αλλιώς ακτίνες λέιζερ.
Αυτά τα συστήματα αεράμυνας θα εντοπίζουν τους πυραύλους του εχθρού και θα τους εξολοθρεύουν, εκτοξεύοντας ακτίνες λέιζερ. Η συνεργασία αυτή των χωρών έχει και ως στόχο και τον καταμερισμό των κεφαλαίων που χρειάζονται. Η Ελλάδα θα πάρει μέρος με δικούς της ειδικούς για αυτή την τεχνολογία για να έχει και αυτή τα υπερσύγχρονα συστήματα.
Δείτε το βίντεο:
Στην ίδια σύνοδο ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος με τους συναδέλφους του Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιταλίας, υπέγραψαν LoI για το πρόγραμμα Ελικοπτέρου Νέας Γενιάς (NGRC) που αφορά την ανάπτυξη μέσων ελικοπτέρων πολλαπλών αποστολών που θα ενταχθούν σε υπηρεσία την περίοδο 2035-2040.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρατείνει τη Navtex για το Oruc Reis η Άγκυρα – Δυτικότερα μέχρι τις 4 Νοεμβρίου το ερευνητικό
Κατόπιν αυτής της εξελίξεως, ξεκινούν οι εργασίες προσδιορισμού των απαιτήσεων και καθορισμού λεπτομερούς σχεδίου με ορόσημα στον οδικό χάρτη του προγράμματος.
Όλα αυτά, την στιγμή που η Τουρκία τα δίνει όλα στο Πακιστάν. Iσλαμαμπάντ και Άγκυρα συνεχίζουν την στρατιωτική τους συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, καθώς σήμερα, σε ειδική τελετή στο Καράτσι, παραδόθηκε η τρίτη Κορβέττα τύπου MILGEM στο Πακιστάν.
Πηγή: pentapostagma.gr