Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μάχης σε τρία πολύ σοβαρά μέτωπα: ελληνοτουρκικά, πανδημία και οικονομία. Δεν έχει την πολυτέλεια να υποστεί ήττα σε κανένα από τα τρία.
Ελληνοτουρκικά: Ο Υποπτέραρχος ε.α ,με ιδιαίτερες γνώσεις στην οικονομία αλλά και στο διπλωματικό «παιχνίδι» Δημήτρης Δρόσος κάνει μία ακόμη εξαιρετική ανάλυση για την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.
Είναι η Χάγη η απόλυτη λύση; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όπως εξηγεί ο κ.Δρόσος. Τα κριτήρια των αποφάσεων στη Χάγη είναι και πολιτικά. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι πρόεδρος στο Δικαστήριο της Χάγης αυτή τη στιγμή είναι Σομαλός. Οι σχέσεις Τουρκίας-Σομαλίας είναι όπως λέει ο κ.Δρόσος, αδελφικές.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η άποψη του για το κατά πόσο αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε σε έρευνες και εξορύξεις στο Αιγαίο, όταν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σχεδιάσει να ΄χει μέχρι το 2050 “μηδενικό αποτύπωμα” στις εκπομπές ρύπων, μέσω της “πράσινης ανάπτυξης”.
Για τον κορονοϊό ο κ.Δρόσος επικαλείται επίσημα στοιχεία που λένε ότι ο ανεπτυγμένος κόσμος θα επιτύχει ανοσία στο τέλος τους 2021. Οι πιο φτωχές χώρες δεν θα επιτύχουν αυτό το στόχο πριν το 2023 ίσως και το 2024. Ο μεγάλος κίνδυνος πλέον δεν είναι η βρετανική αλλά η αφρικανική μετάλλαξη που αναμένουμε.
Δημόσιο χρέος και έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών, επέστρεψαν ως μεγάλα προβλήματα στα οικονομικά, επισημαίνει ο κ.Δρόσος. “Τα δύσκολα τα έχουμε μπροστά μας”, λέει ο κ.Δρόσος.
Κλείνοντας ο κ.Δρόσος επιχειρεί να δώσει απάντηση σ΄ ένα ερώτημα που απασχολεί ένα μέρος της κοινής γνώμης: πως η Κίνα από την οποία ξεκίνησε ο εφιάλτης του κορονοϊού, μετά από ένα χρόνο μοιάζει να είναι απελευθερωμένη από τον ιό; Πως τον αντιμετώπισε; Πως άσκησε τη “διπλωματία της μάσκας” και τώρα φαίνεται ότι θα ασκήσει και τη “διπλωματία του εμβολίου”;
Πηγή militaire.gr
Αρζόγλου: «Άν ένας άνθρωπος τσακωθεί με τον Κιμούλη, έχει δίκιο ο άνθρωπος»!
Αλ. Κωτάκης: Άρης: Ήττα χειρότερη και από αυτή με Παναθηναϊκό