ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Θέλουν να δώσουν πίσω στην Ρωσία τους S-400 οι Τούρκοι – Επίσκεψη Λαβρόφ

Ελληνοτουρκικά: Τη στάση της Άγκυρας αναφορικά με το θέμα των S-400 εξήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, στη σημερινή συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στην Αττάλεια.
Ελληνοτουρκικά: Θέλουν να δώσουν πίσω στην Ρωσία τους S-400 οι Τούρκοι – Επίσκεψη Λαβρόφ

Ελληνοτουρκικά: Τη στάση της Άγκυρας αναφορικά με το θέμα των S-400 εξήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, στη σημερινή συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στην Αττάλεια.

Ελληνοτουρκικά: Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος έφτασε από χθες (29/6) το βράδυ στην Αττάλεια όπου θα γίνουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Μάλιστα, ο πρώτος μετέφερε την εκτίμηση της Ρωσίας προς την Τουρκία, για τη στάση που τήρησε η χώρα αναφορικά με την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία, αλλά και τους S-400.

«Εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως τη στάση της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της πρόθεσης των Τούρκων φίλων μας να χρησιμοποιήσουν το πρώτο σύνταγμα του συστήματος αεράμυνας S-400 για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους» είπε συγκεκριμένα ο Λαβρόφ.

Σημειώνεται ότι προσφάτως, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ενημερώσει τον Αμειρκανό ομόλογό του, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ότι η στάση της Άγκυρας αναφορικά με το θέμα των S-400 παραμένει αμετάβλητη.

Εντούτοις, παρά τις επανειλημμένες αξιώσεις των ΗΠΑ, προκειμένου η Τουρκία να εγκαταλείψει τη συμφωνία, αλλά και τις επακόλουθες κυρώσεις, η Άγκυρα δεν αποχώρησε από τη συμφωνία με τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Οι Έλληνες κομάντο έτοιμοι για όλα – Πλάνα που κόβουν την ανάσα από την άσκηση της ΔΕΠ

Transfer Gossip – Ολυμπιακός: Ο Σα στην αναμονή, δεν τα βρίσκουν ακόμα Γουλβς – Ρόμα για Πατρίσιο

Survivor: Ο απαράδεκτος Τζέημς Καφετζής! Virality στην πλάτη μιας κοπέλας με κινητικά προβλήματα

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά