Ελληνοτουρκικά: Τουρκικός επίσημος χάρτης του 1953 τα δείχνει όλα ελληνικά
Τα Ελληνοτουρκικά έχουν επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο, όμως, το παρελθόν και οι συμφωνίες δεν ξεγράφονταιΗ Τουρκία ξαναφέρνει για τα καλά τα Ελληνοτουρκικά στο προσκήνιο, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά με όσα ασύλληπτα υποστηρίζει επισήμως για τα ελληνικά νησιά και την κυριαρχία τους.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε προβεί σε σοκαριστικές δηλώσεις πριν από μερικές ημέρες.
Θυμηθείτε τι είπε μεταξύ άλλων:
«Είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα να παραβιάζει το καθεστώς των νησιών που της είχαν δοθεί υπό όρους στο πλαίσιο των Συνθηκών Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947.
Η Ελλάδα τα στρατιωτικοποιεί από το 1960. Είπαμε ότι αν δεν σταματήσει, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία, είναι ξεκάθαρο. Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Διότι αυτά τα νησιά παραχωρήθηκαν υπό όρους.
Ζητούμε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Τα βήματα που κάνει η Ελλάδα έχουν ως στόχο να απειλήσουν την Τουρκία. Η Ελλάδα μιλάει για διεθνές δίκαιο, αν δεν συμμορφωθεί με αυτό εμείς το θέμα αυτό θα το προχωρήσουμε περαιτέρω. Νομικά δεν μπορούμε να πούμε ‘δεν πειράζει, ας τοποθετήσει όσα όπλα θέλει’. Όσο δεν σταματάτε την παραβίαση τόσο θα σας ακολουθούμε».
Όλες αυτές τις ημέρες σε πολλά τουρκικά ΜΜΕ χτίστηκε κλίμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.
Ο Ζαφέρ Σαχίν, αρθρογράφος της εφημερίδας «Milliyet», έφτασε στο σημείο να πει ότι στο Αιγαίο υπάρχουν 152 νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους και πως ίσως στο μέλλον θα μπορούσε να τα καταλάβει η Τουρκία.
Θα ξεχάσουμε και τα στοιχειώδη δηλαδή. Μιλάμε για συμφωνίες που έχουν υπογραφεί πριν από δεκαετίες. Και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει: Ποια είναι τα όρια του επικοινωνιακού παιχνιδιού της κυβέρνησης Ερντογάν σε μία ύστατη προσπάθεια να κερδίσει τις εκλογές;
Και μιας και μιλάμε για στοιχειώδη, δείτε έναν τουρκικό χάρτη του 1953. Όλα ελληνικά και πάμε παρακάτω.
Published in Ankara Turkey 1953 pic.twitter.com/ofm05XEhrh
— Konstantinos Karas (@Konstan27173978) May 28, 2022