ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά – «Τρέμουν» οι Τούρκοι: «Δεν πρέπει να πάρουν οι Έλληνες τα F-35»

Η απόλυτη αναταραχή επικρατεί στην Τουρκία με την έλευση των F-35 στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι μέσω του defenceturk.net, τονίζουν ότι η Ελλάδα θα αγοράσει 20 αεροσκάφη F-35 Joint Strike από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ελληνοτουρκικά: Όπως προκύπτει από την Τουρκία, για τα έξι μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Ελλάδας, τα οποία θα πάρει η Αθήνα από αυτά...
Ελληνοτουρκικά – «Τρέμουν» οι Τούρκοι: «Δεν πρέπει να πάρουν οι Έλληνες τα F-35»

Η απόλυτη αναταραχή επικρατεί στην Τουρκία με την έλευση των F-35 στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι μέσω του defenceturk.net, τονίζουν ότι η Ελλάδα θα αγοράσει 20 αεροσκάφη F-35 Joint Strike από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ελληνοτουρκικά: Όπως προκύπτει από την Τουρκία, για τα έξι μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Ελλάδας, τα οποία θα πάρει η Αθήνα από αυτά που ήταν να πάνε στην Τουρκία, υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο των ΗΠΑ με την Άγκυρα.

Ελληνοτουρκικά – Ρώσοι: Έτσι έδιωξε η ελληνική φρεγάτα το Oruc Reis από το Καστελόριζο – Θα το βύθιζε

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως υπάρχει ενεργή σύμβαση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για τα F-35.

Η Τουρκία ξέρει πως αν η αγορά των γαλλικών Rafale αλλάζει υπέρ της Ελλάδας την ισορροπία στο Αιγαίο η αγορά από την Αθήνα και F-35 κάνει την κατάσταση μη αναστρέψιμή υπέρ της Αθήνας.

Όλα αυτά, την στιγμή που ένας Αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι η Τουρκία διατρέχει σοβαρό κίνδυνο κυρώσεων αφού δοκίμασε το σύστημα αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας S-400.

Ελληνοτουρκικά: «Ο κίνδυνος είναι πραγματικό»

 

«Αυτός ο κίνδυνος είναι πολύ πραγματικός επειδή … συνεχίζουν να ακολουθούν το S-400», δήλωσε ο R. Clarke Cooper, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών που είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις όπλων, ο οποίος συνεχίζοντας τόνισε: “Και, φυσικά, με τη δοκιμή του, οι κυρώσεις είναι κάτι που βρίσκεται στο τραπέζι».

Σύμφωνα με πηγές, η Ελλάδα θα εφοδιαστεί τελικά με είκοσι από τα προηγμένα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, με τα πρώτα έξι να φτάνουν το 2022.

Αυτή η πρώτη παρτίδα F-35 θα παραδοθεί πιθανόν ταυτόχρονα με τα έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Αυτό το σενάριο προέκυψε λόγω της ενεργοποίησης των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf από την Άγκυρα πριν μερικές ημέρες.

Αναφέρθηκε ότι εκτός από την πώληση και την ενδεχόμενη παράδοση των F-35 στην Ελλάδα, το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να μεταφέρει τις δυνάμεις του από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία σε αεροπορική βάση στην Κρήτη.

Διαβάστε ακόμα

ΠΑΟΚ: Ανακοινώνει Γκαρσία-Αλλάζει το σύστημα άμεσα ο Πάμπλο!

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει την Παρασκευή ο Μητσοτάκης – Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Βάλαμε μάσκα μέχρι και στο φόρο τιμής των ηρώων που θυσιάστηκαν για να ζούμε ελεύθεροι!

ΑΕΚ-Λέστερ 1-2: Τεντώθηκε όσο μπορούσε, αλλά…

Όλες οι ειδήσεις στο Sportime σήμερα

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Ερωτήματα για την απουσία Δένδια από τη σύνοδο Ελλάδας – Τουρκίας

Η απουσία του Νίκου Δένδια από τη σύνοδο Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα προκαλεί ερωτήματα ενόψει κρίσιμων ελληνοτουρκικών επαφών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

USAF KC 135 σε επαναλαμβανόμενη αποστολή ανοιχτά της Πελοποννήσου – Τι δείχνει η εικόνα

Η παρουσία KC 135 συνδέεται κατά κανόνα με επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών ή αεροσκαφών ISR (για συλλογή πληροφοριών).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Οι ελληνικές Belharra και τα Rafale στο στόχαστρο των Κινέζων; Που δίνουν τεχνολογία και στην Τουρκία

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν, άμεσα ή έμμεσα, να καταλήξουν και σε τρίτες χώρες.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

ΗΠΑ και Τουρκία σε ναυπηγική συνεργασία λόγω Κίνας

Οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη ναυπηγική καθώς η Κίνα κυριαρχεί στη θάλασσα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Το τόξο των Rafale και ο γεωπολιτικός εγκλωβισμός της Τουρκίας

Για την Ελλάδα η επιλογή των Rafale δεν αφορά μόνο την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Mirage 2000-5: Γιατί η Γαλλία τα κρατά και η Ελλάδα τα πουλά

Η Γαλλία διατηρεί τα Mirage 2000-5 δίπλα στο Rafale F4 ενώ η Ελλάδα εξετάζει πώληση Οι λόγοι είναι επιχειρησιακοί οικονομικοί και δομικοί.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Παραγγελία 195 εκατ δολαρίων των ΗΠΑ στη BAE για ACV 30 – Αλλάζουν τα πάντα αν τα πάρει και η Ελλάδα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέθεσε στη BAE Systems σύμβαση 195 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή επιπλέον ACV 30 ενισχύοντας τον αμφίβιο στόλο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ενεργοποιήθηκαν τα τοyρκικά Kamikaze drones SKYDAGGER με εμβέλεια έως 100 χλμ.

Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας ανέδειξε την αυξανόμενη σημασία των καμικάζι drones.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά