Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία «σέρνει» την Eλλάδα σε διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε τετελεσμένα. Με ποιους θα συνομιλήσουμε και γιατί;
Ελληνοτουρκικά: Μέχρι προχθές είχαμε «νέα Ίμια», 4 Navtex, αποβατικές ασκήσεις, ενώ οι Τούρκοι ζητούν τον αφοπλισμό των νησιών. Όλα τα παραπάνω δεν δείχνουν συμπεριφορά κανονικού κράτους, ούτε κράτους που σέβεται τη καλή γειτονία, ούτε κράτους το οποίο θέλει σοβαρά να αρχίσει διάλογο.
Η ελληνική πλευρά να καταστήσει απολύτως διαυγές ότι οι διερευνητικές είναι διαδικαστικού περιεχομένου και δεν έχουν σαν στόχο να νομιμοποιήσουν καμία λίστα Καλίν, δηλαδή κανένα κατάλογο εκνόμων διεκδικήσεων της Τουρκίας!
Η Τουρκία λοιπόν, ενώ υποτίθεται πως θέλει διάλογο, πραγματοποιεί αποβατικές ασκήσεις. Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο στόχαστρο ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και ορισμένα κατοικημένα, και κάνουν σχέδια αποβατικών ενεργειών ενισχύοντας μάλιστα το Στόλο των αποβατικών τους σκαφών.
Οι Τούρκοι επιθυμούν οι ειδικές δυνάμεις τους να είναι «ζεστές» και για αυτό τις κρατούν ετοιμοπόλεμες μιας και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τους Τούρκων αξιωματούχων θέλουν να υπερασπιστούν την «γαλάζια πατρίδα» , η έκταση της οποίας αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για πολλές χώρες της περιοχής.
Σχεδόν όλα τα σενάρια αυτών των ασκήσεων προβλέπουν αποβατικές επιχειρήσεις, με την ενεργοποίηση της δυνάμεως ταχείας επέμβασης αφού πρώτα το νησί-στόχος θα έχει κυκλωθεί.
Ελληνοτουρκικά: Προκλήσεις μεινοτικών εφημερίδων
Συνεχίζεται το κρεσέντο περίεργων άρθρων από μεινοτικές εφημερίδες, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την αύξηση της θητείας, θέτοντας ερωτήματα τα οποία δεν έχουν κανένα νόημα, αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις που «διασπείρουν» διχαστικό κλίμα και διακρίσεις σε Έλληνες πολίτες.
Η εφημερίδα, η οποία έχει άριστες σχέσεις με την Άγκυρα, αναρωτιέται αν οι Έλληνες μουσουλμάνοι θα κάνουν τελικά 9 ή 12 μήνες με το νέο νομοσχέδιο.
«Το πραγματικό πρόβλημα είναι ένα. Θα σταλούν μουσουλμάνοι στην παραμεθόρια περιοχή του Έβρου και στα νησιά του Αιγαίου για να κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία ή δεν θα σταλούν;», αναφέρει το άρθρο.
Ως γνωστόν σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο η στρατιωτική θητεία αυξάνεται σε 12 μήνες από τον Μάιο.
«Ωστόσο, καθένας έχει επίσης το δικαίωμα να επιλέξει το που θα υπηρετήσει για να κάνει 9μηνο. Αυτό απαιτεί από τον νεοσύλλεκτο που θα κάνει τη στρατιωτική του θητεία, να δηλώσει την περιοχή που θέλει να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία.
Ωστόσο, το ζήτημα που θέτουμε στο ελληνικό υπουργείο άμυνας είναι το εάν θα σταλούν οι μουσουλμάνοι νεοσύλλεκτοι στην παραμεθόρια περιοχή του Έβρου ή στα νησιά του Αιγαίου για να κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία;
Θα τους επιτραπεί να κάνουν 9μηνη θητεία στην παραμεθόρια περιοχή; Εδώ είναι το πραγματικό πρόβλημα. Οι τελικές ρυθμίσεις γίνονται αυτές τις μέρες για να ξεκινήσουν αλλαγές στον ελληνικό στρατό κατά το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Το πρόβλημα κατά το άρθρο εστιάζεται στο γεγονός ότι υπάρχει μια διαφορά στον νέο κανονισμό. Όσοι θα δηλώσουν να υπηρετήσουν ολόκληρη τη στρατιωτική τους θητεία στην παραμεθόρια περιοχή του Έβρου ή στα νησιά του Αιγαίου θα κάνουν 9μηνο αντί για 12μηνο.
Νομίζουμε ότι η ελληνική πολιτεία διαχρονικά αντιμετωπίζει όλους τους νεαρούς πολίτες προς στράτευση, με κριτήρια ισότητας και ισονομίας και δεν υπάρχουν ερωτήματα που μπορούν να το θέσουν αυτό σε αμφιβολία.
Οι τελικές αποφάσεις όμως το που θα τοποθετηθεί κάθε οπλίτης αφορά τις ανάγκες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και μόνο.
Διακρίσεις σε Έλληνες μειονοτικούς ή μη δεν γίνονται και όλοι τοποθετούνται για την θητεία τους σε επιλεγμένα πόστα σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιόδου.
Οπότε δεν υπάρχει ζήτημα ιδιαίτερης μεταχείρισης για κανέναν, ενώ οι εξαιρέσεις πιθανόν να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Ο στόχος του υπουργείου άμυνας είναι διττός. Πιστεύεται ότι η μειωμένη θητεία θα επιτρέψει στους νέους να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την πολιτική τους ζωή και τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.
Μέχρι τώρα οι περισσότεροι από τους νέους προτιμούσαν να ολοκληρώσουν πρώτα την φοίτηση τους σε κάποιο τριτοβάθμιο ίδρυμα και μετά να κάνουν την στρατιωτική θητεία.
Το υπουργείο άμυνας πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού σε κρίσιμες μονάδες του Έβρου και των νησιών.
Αναφέρεται ότι ο στόχος αυτής της κίνησης είναι να αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτικού προσωπικού στον στρατό ξηράς από 68.300 που είναι σήμερα σε 93.500, κάτι που θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό.
Εκτιμάται ότι περίπου 23.000 άτομα δεν εκπλήρωσαν τη στρατιωτική τους θητεία λόγω εκπαίδευσης ή άλλους λόγους.
Το πρόβλημα σε όλες αυτές τις κινήσεις από μέρους μας, εστιάζεται στο γεγονός ότι η Τουρκία υλοποιεί ουσιαστικά μεθοδευμένες «πολεμικές κινήσεις» κατά της χώρας μας εδώ και δύο χρόνια, προκαλώντας ταυτόχρονα την διεθνή κοινότητα και την ΕΕ.
Οι Τούρκοι μετακινούν δυνάμεις, μεταφέρουν αποβατικά πλοία, παραβιάζουν τον εναέριο χώρο και γενικά κάνουν ότι μπορούν για να προκαλέσουν την Ελλάδα και με το μεταναστευστικό βέβαια.
Στα πλαίσια αυτά η αύξηση της θητείας αφορά ένα αναγκαίο μέτρο της χώρας μας, το οποίο ίσως να έπρεπε να είχε ληφθεί πολύ νωρίτερα, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, παρά τις επερχόμενες συζητήσεις στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς, οι οποίες πιθανόν να μην έχουν και αυτές όπως και οι προηγούμενες, κανένα αποτέλεσμα λόγω κυρίως των παράλογων τουρκικών αξιώσεων.
Πηγή: pentapostagma.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία προσπαθεί να «τουμπάρει» την Ευρώπη – Θέλει Eurofighter!
Ελληνοτουρκικά – Υπουργείο Εξωτερικών: «Κλείδωσε η ημερομηνία για τις επαφές με την Τουρκία»