ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Έκτακτο: Ετοιμάζει πόλεμο ο Ερντογάν – Έξι πολεμικά πλοία τον κόλπο της Σύρτης!

Η Τουρκία «ξεμπέρδεψε» με το Αρτσάχ και συνεχίζει ακάθεκτη. Από την στιγμή που η ΕΕ δεν «σκοτώνει» οικονομικά την Άγκυρα, ο Ερντογάν θα συνεχίσει τις προκλήσεις του σε δύο «μέτωπα».
Έκτακτο: Ετοιμάζει πόλεμο ο Ερντογάν – Έξι πολεμικά πλοία τον κόλπο της Σύρτης!

Η Τουρκία «ξεμπέρδεψε» με το Αρτσάχ και συνεχίζει ακάθεκτη. Από την στιγμή που η ΕΕ δεν «σκοτώνει» οικονομικά την Άγκυρα, ο Ερντογάν θα συνεχίσει τις προκλήσεις του σε δύο «μέτωπα».

Πλέον, ο Ερντογάν θέλει να ολοκληρώσει ότι ξεκίνησε σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, ενώ επιστρέφει ξανά στη Λιβύη. Όπως αποκαλύπτει το Πενταπόσταγμα, έξι τουρκικά πολεμικά πλοία φέρεται να έχουν εντοπιστεί στον κόλπο της Σύρτης.

Δηλώσεις στρατηγού Μαχτζούμπ

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Κχαλέντ Αλ Μαχτζούμπ, επιβεβαίωσε την παρουσία τουρκικών πλοίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Έτοιμες οι ΕΔ – Σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για τις τουρκικές προκλήσεις

«Ο LNA παρακολουθεί την κίνηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων, πρόσθεσε ότι βρίσκονται έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης και ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να δείχνουν ότι πλησιάζουν την Σύρτη».

Επιστρέφουν οι τζιχαντιστές

Το Σάββατο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία στέλνει ξανά μισθοφόρους στη Λιβύη. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει στείλει από τον Δεκέμβριο του 2019 πάνω από 18.000 μισθοφόρους!

Σύμφωνα με έρευνα του ισπανικού οργανισμού EFE, οι αμοιβές των μισθοφόρων είναι περίπου 1.500 ευρώ. Το SOHR προειδοποίησε επίσης ότι περίπου 2.500 Τυνήσιοι συγκαταλέγονται μεταξύ των μαχητών που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη, πολλοί από τους οποίους συνδέονται με τζιχαντιστικές ομάδες.

Έτοιμες οι ΕΔ – Σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για τις προκλήσεις Ερντογάν

Η Άγκυρα επιμένει στην επιθετική τακτική εναντίον του Ελληνισμού, θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για εφησυχασμό.

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία είναι πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη.

Στο ελληνικό «Πεντάγωνο» το γνωρίζουν καλά αυτό και θέλουν να προλάβουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Άγκυρας και να την τελειώσουν εν τη γενέσει της.

Δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαία η σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη Δευτέρα (30.12) ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και έλαβαν μέρος εκτός από τους Αρχηγούς των Κλάδων, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, οι Αρχηγοί – Διοικητές Μειζόνων Διοικήσεων, οι Υπαρχηγοί και οι Επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων και οι Διευθυντές των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ.

Ο σκοπός της σύσκεψης κορυφής, υπό τον Αρχηγό, ήταν οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τόσο με την έξοδο του Oruc Reis και τις… βόλτες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όσο και οι προκλήσεις με πολεμικά πλοία ή μαχητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Φρένο» από το Κογκρέσο στην προμήθεια όπλων στην Τουρκία – «Οι S-400 σχεδιάστηκαν για να καταρρίψουν F-35»

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοπιστία των μέσων κι οπλικών συστημάτων, επισημαίνοντας ότι ανταπεξήλθαν σε σημαντικές καταπονήσεις λόγω χρόνου και περιοχής δράσης. Ωστόσο, τονίστηκε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η άμεση αποκατάσταση τυχόν προβλημάτων κι επαναφοράς σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση όλων των μέσων και οπλικών συστημάτων με ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης όταν και όπου απαιτηθεί.

Είναι προφανές πως παρά τις προσπάθειες για εξοπλιστική αναβάθμιση και ενίσχυση των τριών Κλάδων, που τρέχουν με ταχύτατες διαδικασίες, η στρατιωτική ηγεσία θέλει να «θωρακίσει» όσο το δυνατόν καλύτερα τα σύνορα της χώρας και παράλληλα να διατηρήσει τους πάντες σε μέγιστη επαγρύπνηση.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Η Αθήνα και το Ριάντ συζητούν τον εκσυγχρονισμό συστήματος Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021.

Ελληνοτουρκικά