Φόβοι για διωγμούς και δολοφονίες Χριστιανών – Τρέμουν σκηνικά «Μαλάτιας»
Έντονη είναι η ανησυχία της Αθήνας από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας μέσω ενός νέου κύματος διωγμών εναντίον χριστιανών.Τι και αν σύμφωνα με δημοσκόπηση «μαχαιριά» για Ερντογάν, οι Τούρκοι βλέπουν τους Έλληνες ως φίλους; Η Αθήνα εμφανίζεται εξαιρετικά ανήσυχη όσον αφορά στην κλιμάκωση των προκλήσεων και το πώς αυτή μπορεί να εξελιχθεί.
Όπως διαβάσατε στο Sportime, τρομάζουν τα νούμερα των καθημερινών υπερπτήσεων παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από την Τουρκία.
Ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να τιθασεύσει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ένας στόχος που συμπίπτει με την προσπάθεια να κερδίσει τις εκλογές στη χώρα του. Έτσι, ξεκίνησε την «εκστρατεία» κατά της Ελλάδας από τη Σαμψούντα.
Πρόκειται για το μέρος στο οποίο τον Μάιο του 1919 ο ακραίος εθνικιστής Μουσταφά Κεμάλ αφού σφαγίασε Αρμένιους, Ασσύριους ακόμα και Οθωμανούς στράφηκε στον ελληνισμό του Πόντου.
Παράλληλα, υπάρχει ανησυχία για ένα πιθανό νέο κύμα διωγμών εναντίον χριστιανών (περίπου 100.000) που ζουν στην τουρκική επικράτεια, ώστε να τονωθεί το Ισλαμικό ηθικό των ακραίων που έχει στους κόλπους του και να πολώσει την πολιτική κατάσταση.
Μάλιστα ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν είναι τυχαίο πως έκανε για πρώτη φορά αναφορά για «μηδενική συνεννόηση ανάμεσα στις 2 πλευρές.
Το φάντασμα της Μαλάτια
Γυρίζοντας λίγο το χρόνο πίσω, σοκ είχαν προκαλέσει στην Τουρκία οι δολοφονίες τριών ανθρώπων σε εκδοτικό οίκο, ο οποίος τύπωνε χριστιανικά βιβλία μεταξύ των οποίων και τη Βίβλο, στη Μαλάτια της ανατολικής Τουρκίας το 2007.
Πρόκειται για τον Γερμανό ιεραπόστολο Τίλμαν Γκέσκε και δύο ακόμα Τούρκους χριστιανούς, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από 5 νεαρούς φανατικούς Μουσουλμάνους.
Η ομαδική αυτή δολοφονία σημειώθηκε τέσσερις ημέρες μετά την ογκώδη διαδήλωση 500.000 ανθρώπων που τάχθηκαν κατά της ενδεχόμενης υποψηφιότητας του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το δραματικότερο όμως ήταν πως το 2015 οργή προκάλεσε η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου που τόλμησε να αθωώσει και να απελευθερώσει όσους κάθισαν στο σκαμνί για τη στυγνή δολοφονία των τριών χριστιανών.
Σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων της φρικαλέας αυτής ιστορίας που ξεχάστηκε χωρίς να γίνουν μιντιακές αναφορές και πορείες συμπαράστασης, αθωώθηκε μετά την άσκηση της δίωξης και αφέθηκε ελεύθερο.
Το ποινικό δικαστήριο στην τουρκική πόλη Μαλάτια αξίωσε τότε πως τρεις κατηγορούμενοι δεν είναι ένοχοι.
H εξαφανισμένη πτήση 370 της Malaysia Airlines: Τι συνέβη πραγματικά;
Bayraktar: Στόχος των τουρκικών drone και οι S-300
Rafale: Πώς ξεκίνησε η Τουρκία τα σχέδια αντιμετώπισης τους – Τι θα κάνουν τα τουρκικά F-16